Отворен е приемът за проекти по Програмата за морско дело

...
Отворен е приемът за проекти по Програмата за морско дело
Коментари Харесай

Рибарите със собствен улов може да кандидатстват за европейско финансиране

Отворен е приемът за планове по Програмата за морско дело и риболовство по размер 1.7 " Добавена стойност, качество на продуктите и потребление на нежелания улов ", оповестиха от Министерството на земеделието.

По мярката може да аплайват риболовци, които желаят да преработват личен улов или да го оферират директно на пазара. Те могат да получат финансиране за пазаруване на ледогенератори, хладилни камери, профилирани транспортни средства за транспорт на риба и съоръжение на пунктове за първа продажба.

Бюджетът на приема е 8.7 млн. лева Програмата за морско дело и риболовство покрива до 50% от дейностите в плановото предложение, само че в случай че претендентът прави дребномащабен крайбрежен лов на риба, финансирането може да доближи и 80%. Стойността на безвъзмездната финансова помощ за един план не може да бъде по-малка от 5 хиляди лева и по-голяма от 200 хиляди лева

Инвестициите могат да се правят както на сушата, по този начин и на риболовните кораби. В случай че са на борда, плавателните съдове би трябвало да са регистрирани като настоящи и да са правили риболовна активност в продължение на най-малко 60 дни в морето през 2015 и 2016 година

Крайният период за подаване на планови оферти е 21 ноември 2017 година Кандидатстването е електронно посредством Информационната система за ръководство и наблюдаване на структурните принадлежности на Европейския съюз в България (ИСУН 2020).
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР