Отводнителната тръба, в която пропадна човек в Пловдив е стояла

...
Отводнителната тръба, в която пропадна човек в Пловдив е стояла
Коментари Харесай

Тръбата, в която падна човек, стои необезопасена над две години. Кой е отговорен?

Отводнителната тръба, в която пропадна човек в Пловдив е стояла необезопасена повече от две години. Това обясниха през днешния ден от районното кметство. Според тях виновността за случая е сложна и виновни са всички институции, взели участие в ремонта на Коматевско шосе.

Тръбата се намира на общинска земя. Тя е част от сервитута на Коматевско шосе, само че към момента не е предадена за прилагане от ВиК-Пловдив. След случая от Община Пловдив разпоредиха незабавна инспекция, взаимно с общински инспекторати, 1 Районно полицейско ръководство в Пловдив в периметър от 2,5 км по Коматевско шосе.

В непосредствена непосредственост до рисковата шахта има други две рискови покрити с гуми отводнителни дупки.

Ден след преживения призрачен сън 46-годишният мъж пропаднал в отводнителна тръба на Коматевско шосе към момента е в потрес.

" Всичко го боли, не си усеща краката от коленете надолу, да не приказваме душевен - бил си е в ковчег 10 часа ", споделя брачната половинка му Атанаска Маданска.



Лаконично общинските управляващи обясниха, че вкопаната тръба е стояла отворена в продължение на 2-3 години след завършването на реконструкцията на Коматевско шосе.

" Все още се намираме на обществена благосъстоятелност, шахтата не е предадена към ВиК. Така че грешката е малко сложна, решението на казуса е да се закрие шахтата краткотрайно ", сподели Костадин Язов, кмет на регион „ Южен " Пловдив.

Злополуката в Коматево не е казус оказа се, че скоро различен мъж се е наранил серизоно при сходен случай.

" На 600 метра надолу преди 10 дни, девет часа. Тъмно беше, висока трева и както си вървях просто попаднах вътре. Счупих ребро и продънен бял дроб ", сподели Костадин Георгиев.

Хора от квартала от години сами вземат ограничения и отбелязват рисковите места.

Община, инспекторат и полиция към този момент обмислят вероятните решения. А брачната половинка на оживелия по знамение мъж търси дамата подала сигнала на 112, с цел да ѝ благодари, че е избавила живота на мъжа ѝ.

Проверка на БНТ-Пловдив сподели, че над 20 000 са дъждовноприемните шахти на територията на града.

Репортер: Николай Райшинов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР