Отварят отново зелени коридори за ваксинация. Това потвърди след заседание

...
Отварят отново зелени коридори за ваксинация. Това потвърди след заседание
Коментари Харесай

26 имунизационни пункта в цялата страна ще работят в празничните дни

Отварят още веднъж зелени коридори за имунизация. Това удостовери след съвещание на Националния имунизационен щаб основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

„ Вече е оповестен на уеб страницата на Министерството на здравеопазването лист на тези, които ще работят в празничните дни. Това са 26 имунизационни пункта, в София са четири – в Александровска болница, Военномедицинска болница, „ Пирогов “ и Окръжна болница “, разясни той.

Точният график на работата им е посочен на уеб страницата на Министерство на здравеопазването, посочи той. И удостовери, че множеството от тях ще работят целодневно. Всеки, който желае, може да се насочи натам. Ще има и от двата типа ваксини – и „ Астра Зенека “, и „ Пфайзер “. Количествата от имунизацията на „ Янсен “ към момента са малко и по тази причина към този момент няма да се насочват към пунктовете.

„ Мисля, че е по-правилно тя да се употребява в групи, където желаеме да реализираме по-бърз резултат. Освен при туристическата промишленост, имаме и някои по-труднодостъпни групи, ромско население “, изясни той и добави, че става дума за места, където ще е по-трудно да намерят хората за втората игла.

Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР