Отваряш интернет пространството и попадаш на Синдикатите у нас искат

...
Отваряш интернет пространството и попадаш на Синдикатите у нас искат
Коментари Харесай

Станахме ли вече президентска република или синдикатите нещо са се объркали?

Отваряш интернет пространството и попадаш на „ Синдикатите у нас желаят незабавна среща с президента, упорстват за нарастване на заплатите “…

… и си викаш: президентът от кой момент подвига и смъква заплатите у нас?

Зачиташ се в интродукцията на новината и разбираш, че нищо не разбираш:

„ Трябва да се компенсират приходите по отношение на инфлацията. През 2023 година би трябвало да се възвърне покупателната дарба. Някои артикули като олиото са повишили цената си с 50%. Това съобщи ръководителят на КНСБ Пламен Димитров. Той добави, че ще желаят среща с президента и тематиките ще са приходите и енергетиката “.

Енергетика? 

Доходи?

Олиото? 

Синдикатите дали знаят, че не сме президентска република? Така де… към момента не сме. 

Защо чакат нещо, каквото и да е, от президента по тематиката с олиото и енергетиката? Камо ли пà приходите?

Доколкото знам, президентът може да дава отговор за олиото и приходите единствено в президентството. Само там може да подвига заплати. А там май си нямат синдикална активност обаче…

Министри, кабинет, такива неща нямаме ли си? Утре стартира работа и Народното събрание. За чий… имидж синдикатите ще желаят среща с президента, с цел да си приказват за олиото и заплатите? 

Нещо доста бързо, ми се коства, хората взеха да одобряват концепцията за президентска република с съветска матрьошка отпред. Зловещо бързо. И пагубно покорно. Руменият водач, дето се прави, че желае колкото се може по-бързо работещ кабинет, ми се коства, че напълно лъсна интереса си обществено – а точно, че балтавенето му е доста по-приятно, тъй като му носи власт през служебните кабинети. 

А синдикатите у нас са съвършен ветропоказател – където е властта, те са там да желаят нещо. Показателно е, че желаят среща с президента. 



Междувременно президентът Радев отново се пробва да мине с комфортното за путин и режима му българско снишаване. Вика, че дадем ли оръжие на Украйна, сме щели по-късно да възвръщаме неналичията от джоба си. 

Малко разяснение: Украйна продължава да ни дава втори и трети шансове да се покажем като сътрудник на цивилизацията, а не като плебей на московията. Искат оръжие от нас. Нашите мунчовци обаче изрично отхвърлят. Ние и орбанска Унгария – правилният домакински любим на путин. 

Обновяването на въоръжението на българската войска ще би трябвало да се случи. Рано или късно ще би трябвало. Радев се прави, че е угрижен за това, само че дейностите му сочат друго. 

Той споделя, че нямаме въоръжение и в случай че дадем настоящето си, ще би трябвало да го възстановим от джоба си. 

Не е правилно. И допускам, че той знае, че не е правилно. Не знам кое ме плаши повече: да не го знае или да лъже?

Помощта за Украйна – всички тези милиарди евро и долари – се дават И за сътрудниците, които дават оръжие на Украйна. Пари, с които бихме могли да си купим новото въоръжение, което ни е належащо. 

От друга страна, в случай че НЕ дадем оръжейната помощ, няма да получим от парите, планувани за нея. И ТОГАВА към този момент ще би трябвало да си превъоръжаваме армията с пари от нашия си джоб. 

Така излиза, че това, което споделя Радев, е тъкмо наобратно. Интересно в чий ли интерес би било това?

Има един главен проблем и той се корени в това, че когато един естествен, елементарен човек лъже, му търсят сметка или най-малкото се дистанцират от него (и си губи приятелите, да речем, в случай че е търговец – си губи клиентите). Когато „ държавниците “ ни лъжат, не се случва нищо. НИ-ЩО!

Медиите ги разкриват и пак… нищо. Хората или избират да им имат вяра, тъй като им е прелестно да имат вяра, или не им имат вяра, само че си споделят: „ то тука е така… “, подвигат плещи и отминават. 



А, в случай че сте се чудили до момента, каква е играта на националните предатели русофили с поканата за митрофанова, какво печелят (освен рубли и погалване по главата от господаря), ето ви отговора: печелят в допълнение унижение на България. русия се радва, тъй като това е оскърбление за една НАТОвска страна, за една членка на Европейски Съюз. Тя (русия, москва, кремъл) за това заплаща – да се унижава една НАТОвска страна, членка на Европейски Съюз. В случая е България, тъй като е най-лесна. Все им е тая коя тъкмо ще е. Просто нашите са най-евтини и лесни. 

А унижението е във опцията мирофанова да се изтъпани пред някаква сякаш медия и да се прави на високомерна, високопарна, да ни гледа от високо и да ни се подиграва. 

Свободна Европа са го обобщили доста добре:

Как да не ти се доповръща? 

И на следващия ден същите продажници, които ѝ сервираха тази опция на тепсия против копейки, ще застанат наперени пред камерите, ще се надуят като подигравка на Мусолини и ще стартират да упрекват наляво и надясно, че този и оня бил работел за непознато (американското) посолство. 
 

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР