Отварянето на Варна към морето е амбициозната задача, по която

...
Отварянето на Варна към морето е амбициозната задача, по която
Коментари Харесай

Кметът на Варна отчете какво е направено до сега за подобряване на инфраструктурата в града

Отварянето на Варна към морето е амбициозната задача, по която работим от доста време. Това съобщи през днешния ден кметът на града Иван Портних. Той изброи какво е направено досега във връзка с подобряването на инфраструктурата в града, като акцентира на обновяването на паркови и пешеходни зони, основаните положителни условия за провеждането на културни мероприятия, построяването на пешеходния кръг, като и реконструкцията на няколко улици, които водят към морския бряг.

Портних удостовери, че плановете за нова културна сцена и експоцентър в пристанищната зона на Варна следва да бъдат осъществени. Има концепция за основаване на крайморска зона от Първа буна до местността “Евксиноград ” и от кв. “Аспарухово ” до кв. “Галата ”. Общината води дейни диалози с холандски специалисти за решение на брегоукрепителните проблеми на Варна. Предстои облагородяване на зоната към ЖП гара – Варна, което включва повсеместен ремонт на ул. “Девня ” и гаровия площад, както и построяването наоколо на нова общинска автогара.

Иван Портних уточни още, че скоро ще бъде намерено и рибарското пристанище “Карантината ”, откакто " Морска администрация " организира финалната си ревизия. Предстои и подсилване на рибарското пристанище в кв. “Аспарухово ”, което ще бъде разширено с още пет кейови места. Допълнителни риболовен лодкостоянки ще се изградят и под Аспаруховия мост във Варненското езеро.

Предстои още построяването на под земята паркинг към Двореца на културата и спорта с 600 места, където ще паркират посетителите на Морската градина. Изготвя се и план за многоетажен паркинг с подземна и надземна част в двора на болница “Св. Анна ”. Портних заяви още, че Върховният административен съд е отменил решение на Административния съд във Варна, с което се позволява придвижване на коли в елементи от Морската градина. По този метод решението на Общинският съвет във Варна за възбрана на колите в парка влиза в действие.

Автор: Петко Петков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР