Отварянето на творчески дом Глогино“ отбелязаха съвместно представители на Българската

...
Отварянето на творчески дом Глогино“ отбелязаха съвместно представители на Българската
Коментари Харесай

Представители на БАН посетиха Смолян

Отварянето на креативен дом „ Глогино “ означиха взаимно представители на Българската академия на науките (БАН) и на локалната власт в Смолян.

Посещението, което се организира на 9 юни, беше проведено със съдействието на Регионалния научен център в Смолян, оповестиха от Българска академия на науките.

Областният шеф Емил Хумчев посрещна в кабинета си Председателя на Оценка за съвместимост на Българска академия на науките чл.-кор. Евелина Славчева, съпроводена от Председателя на КAС към Оценка за съвместимост на Българска академия на науките проф.Росица Николова и Председателя на НСТД на Българска академия на науките към Оценка за съвместимост на Българска академия на науките доцент Васил Попов.
 Българска академия на науките
По време на диалога екипът на регионалния шеф показа активността си в района. Изразено беше предпочитание за съдействие сред Областната администрация и научните звена на Българска академия на науките.

По време на срещата чл.-кор. Евелина Славчева срещна домакините с нови достижения на учените от Академията, които са с капацитет за приложение на територията на региона. Беше показан и възобновения креативен дом на Българска академия на науките в Глогино, който добавя опциите за събития в района.

Участниците в срещата посетиха дружно базата на Българска академия на науките в село Глогино. Към тях на място се причисли и кметът на община Баните Павлин Белчев. Всички присъстващи показаха удовлетворение от постигнатото при обновяването въз основата и пожелаха триумф на екипа на креативния дом
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР