Отварянето на международен път Е-79 между Мездра и Ребърково все

...
Отварянето на международен път Е-79 между Мездра и Ребърково все
Коментари Харесай

Първо в BulNews! Пак отложиха отварянето на Е-79 между Мездра и Ребърково, вижте новата дата

Отварянето на интернационален път Е-79 сред Мездра и Ребърково към момента е мираж, научи извънредно организация BulNews. В Министерство на вътрешните работи е пристигнало писмо от АПИ, в което е даден нов период за стартиране на придвижването – 15 февруари. 
Припомняме, че натовареният сектор бе затворен през юни с обещанието дейностите да приключат още в средата на декември. След това шефът на организацията Ясен Йорданов сподели, че по-вероятната дата е 10 януари, а по-късно бе оповестена и нова– след средата на януари. Сега, с наближаването на периода, отварянето на пътя още веднъж е анулирано. 
Особено скандалното в тази ситуация е, че пътната организация крие новото отсрочване от хората. В писмото до Министерство на вътрешните работи датата е изместена с цялостен месец, а на уеб страницата на ведомството няма и дума по въпроса. Хората обаче би трябвало да знаят за следващата секира от АПИ, защото всекидневно стотици хора са принудени да минават по рискови и разрушени обходни пътища. Бизнесът пък търпи големи финансови загуби, поради увеличените разноски за горива.. 
Агенция BulNews не стопира да следи напредъка по трасето. Според споделени фрагменти с дрон, а и по думите на поданици на Ребърково, няма задоволителен прогрес и очакванията на жителите на Северозапада при започване на идната година да пътуват обикновено от и към столицата са попарени. Предстоят още доста действия, като взривяване на скали, създаване на пътни възли и т.н. 
Според опитни специалисти в строителния отрасъл даже новата дата 15 февруари не е реалистична. По-вероятно е секторът от интернационалния път да бъде пуснат чак за Великден. 
 
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР