Отварянето на границите така, че това да стане от полза

...
Отварянето на границите така, че това да стане от полза
Коментари Харесай

Зорница Илиева: Берлин има полза да държи България по-дълго вън от Шенген

Отварянето на границите по този начин, че това да стане от изгода за българския бизнес, не влиза в интереса да вземем за пример на Берлин, тъй като техните пристанища и автомагистрали ще бъдат лишени от доходи – защото конкуренция ще бъдат към този момент Костанца, Варна, Бургас. Те ще отсрочват влизането ни в Шенген допустимо най-дълго. Това сподели Зорница Илиева, интернационален анализатор, в " Денят на Фокус “ по Радио " Фокус “.

Влизането в Шенген е значимо, само че би трябвало да си дадем сметка, че то е отказвано главно по стопански аргументи от страна на Нидерландия и Австрия. Големите страни от време на време употребяват по-малки политически играчи, с цел да прокарат ползите им и тъкмо това се случва с България, счита Илиева.

Може би пропуски във връзка с опазването на границите ни от мигранти има, само че не те са главната причина ние да продължаваме да не бъдем в Шенген, уверена е Илиева. " В усилието си да осъществим критериите и да покажем, че го вършим, ние не сме доста радикални. Румъния реагира по-радикално на отхвърли за влизане в шенгенското пространство. Сега Букурещ блокира Австрия за решения, които се взимат в Брюксел “, даде образец анализаторът. " България няма тази храброст “, даде оценка Илиева.

Спечелването на холандските избори от крайнодесни политици е неприятна вест за България, безапелационна е тя. " Изказванията на Герт Вилдерс за промени в Европейски Съюз, за овакантяване на Европейски Съюз от страна на Амстердам, са доста притеснителни. Той има право да стане министър председател, тъй като завоюва, само че ще играе основна роля в процеса по приемането ни в Шенген. Англия забрани влизането му на нейна територия през 2009 г поради доста остри изявления против мароканската общественост “, напомни анализаторът.

За да оглави държавно управление и защото му трябват съдружници, Вилдерс ще би трябвало да завоюва поддръжката на някои от съперниците си, акцентира Зорница Илиева. Никоя партия в Нидерландия не желае да прегърне неговите хрумвания, а той се нуждае от коалиция, зад а ръководи. Предстои да разберем по какъв начин ще се развият нещата там и по какъв начин те ще повлияят на приемането ни в Шенген, само че то сигурно няма да бъде безпроблемно, стана ясно от диалога с Илиева.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР