Отваря се приемът по помощта de minimis за компенсиране на

...
Отваря се приемът по помощта de minimis за компенсиране на
Коментари Харесай

Кланиците започват кандидатстване по de minimis за реализация на агнешко месо

Отваря се приемът по помощта de minimis за компенсиране на разноските от превоз, логистика и реализация на месо от дребни преживни животни в търговията за тази година, оповестиха от Държавен фонд " Земеделие ". Срокът за кандидатстване е в интервала сред 18 април и 20 май 2022 година Това ще помогне на животновъдите да осъществят огромна част от агнетата и яретата си на пазарни цени по време на великденските празници и Гергьовден.Определеният бюджет за de minimis е в размер на 1 млн. лева, а крайният период за изплащането на помощта е 20 юни 2022 година

Единичната ставка за подкрепяне на касапница е 10 лева за едно закупено и заклано дребно преживно животно. За да получи подпомагането кланицата би трябвало да е купила от аграрни собственик дребно преживно животно на цена не по-ниска от 7,50 лева./кг. живо тегло без Данък добавена стойност.

Кандидатите по схемата ще се подкрепят за разноски за постъпили в касапница живи животни след 22 март 2022 година

Земеделските стопани, от чиито животновъдни обекти ще бъдат изкупени животните, следва да са били възможни за подкрепяне по една от следните схеми през Кампания 2021 - преходна национална помощ за овце-майки и/или кози-майки, необвързана с произвеждане, скица за обвързано подкрепяне за овце-майки и/или кози-майки в планински региони, скица за обвързано подкрепяне за овце-майки и/или кози-майки под селекционен надзор.

Максималният брой на агнетата или яретата, за които кандидатстващите могат да получат подкрепяне, е еднакъв на броя на животните на съответните аграрни стопани, към дата 02.02.2022 година в системата на БАБХ ВетИС, умножен с коефициент 1.8.

Указанията за държавната помощ са оповестени на уеб страницата на Държавен фонд " Земеделие ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР