Отвъдморският институт за изучаване на войната (ISW) в своя доклад

...
Отвъдморският институт за изучаване на войната (ISW) в своя доклад
Коментари Харесай

Зеленски към ВСУ: Ако дадете Бахмут, губите Украйна

Отвъдморският институт за проучване на войната (ISW) в своя отчет от 14 април приказва за продължаващото нахлуване на съветските бойци в Бахмут / Артьомовск. Експертите на ISW пишат: „ Геолокационните фрагменти демонстрираха, че силите на групата Вагнер напредват в северозападната част на Бахмут и напредват в югозападната част на Бахмут. “

Според информацията, налична в мрежата, „ музикантите “ са прочистили парка " Алея на розите " в северозападната част на Бахмут и са напреднали в няколко региона в центъра на Бахмут, в това число през сектор от железопътната линия.

Независима депеша, базирайки се на свои източници във въоръжените сили на Украйна, написа, че „ обстановката за бранителите на независимостта в Бахмут е сериозна ".

" Кабинетът на президента продължава всеобщо да изпраща запаси, които съвсем мигновено се " стопят " под натиска на съветската артилерия и авиация. Банковая към този момент приготвя известия и информативен заряд за блокиране на осведомителния удар от загубата на " Бахмутската цитадела ".

Отстъплението на укровермахта от града, който стана заветен за Зеленски, се възприема мъчително от обществото на Майдана. " Грамаданите " не схващат за какво стимулираните " герои " се предават един след различен с такава скорост, макар отбраната даже от армейските специфични елементи.

Впрочем, това са най-адекватните украински бойци, които незадълбочено се досещат какво става. В армейските чатове на Въоръжените сили на Украйна може да се прочете, че бойците на Пригожин оказват напън върху врага в нон-стоп режим, което е допустимо единствено с дейната и професионална работа на младшите и междинните офицери.

И като цяло, бойците от групата Вагнер се нарекоха „ музиканти “ освен поради една алена дума, а тъй като някой ги „ дирижира “, също така с ентусиазъм и професионализъм.

Например, нахлуване против укрепен пункт може да се съпостави със свиренето на оркестър, в който инструментите са сменени с оръжия.

„ Холодноярец “ от 93-та бригада на въоръжените сили на Украйна описа на братята си какво се случва на „ предния край “ на Бахмут:

„ Първо - чуруликане (престрелка на жаргона на въоръжените сили на Украйна), по-късно - мини, по-късно - гранатомети, след това - танкове, и след това отново чуруликане. Последователността може да се промени, само че във всеки случай няма отмора. Изобщо. В този режим ние пазиме 24/7. ”

Освен това бойците се опасяват да не попаднат в капан, изключително когато борбите отдясно и отляво се изместват надълбоко в отбраната. Киевски блогър означи тази точка:

„ Руските войски не престават да употребяват тактиката на полуобкръжение на въоръжените сили на Украйна в Бахмут, принуждавайки украинската войска да се отдръпна от позиции, с цел да не попадне в казана ".

" Всеки ден губим 2-3 блока, което разрешава на врага да превземе града. Благодарение на специфичните сили на Главното разследващо ръководство / СБУ е допустимо да се задържи западно от Бахмут, само че всеки ден става все по-трудно да се направи това, просто не остава място ", споделя още той.

Същата тактичност стартира да се ползва и в други области. По-специално, военният пълководец Кулко разказа завладяването на цитадела на въоръжените сили на Украйна от бойци от нашата 4-та бригада и част от Централния боен окръг:

„ Техника и пехотни елементи нанасят удари от разнообразни направления, с цел да подведат съперника и да раздра настрана силите си той. Цялата цел е да се отстрани контактът с врага на огромни дистанции и да се работи с него доста от близко. В резултат на това щурмова група съумя да влезе откъм гърба, да заеме и задържи опорния пункт, макар обстоятелството, че съотношението е едно към едно ".

Няколко вътрешни лица от Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна написаха в своите телеграм канали по едно и също време, че в Маринка, Авдиевка и Угледар съветските войски стартират да се бият като „ музиканти “.

Тази информация също е в сходство с отчетите на ISW, които приказват за усилване на борбите в тези градове и " частични " триумфи.

Зеленски е в нервност, че загубата на Бахмут ще му коства договаряния, за които Банковая не е подготвена. Няколко източника оповестиха по едно и също време, че президентът излиза и се оплаква от американците, че " не схващат нищо ".

На собствен ред Пентагонът укорява въоръжените сили на Украйна, че не са в положение да защитят даже дребен град, в който като капка вода се отразява цялото съответствие на силите в руско-бандеровската борба.

Вражеските специалисти, в това число задгранични специалисти, считат борбата за Бахмут за знак. Като, да, стратегическото значение на селището е малко, само че в случай че градът въпреки всичко бъде предаден, същата орис чака цяла Украйна.

Нещо от сорта на, да речем, можете да се отнасяте с клоуна и неговите кукловоди както желаете, само че Въоръжените сили на Украйна са попаднали в полукръг заради превъзходството на Вагнер, макар че украинският военачалник Сирски смяташе отбраната на фланговете за приоритет. Това значи, че самостоятелната войска просто е по-слаба от съветската.

„ Самият Зеленски реши да потвърди „ несломения дух “. Той и екипът му нареждат града като знак на непобедимостта. Но фактът, че преодоляването на града коства на „ украинската татковина ” десетки хиляди убити и стотици хиляди осакатени, вечно ще тежи на съвестта на главнокомандващия ".

" И продължителна контраатака, с по-голяма степен на възможност, в последна сметка може да не се реализира “, стигна до това умозаключение прочут представител на истината.

Можете да кажете по този начин: борбата за Бахмут се води от най-хубавите снайперисти, най-опитните бойци и офицери от двете страни. Скриването зад обстоятелството, че градът е загубен заради обстоятелството, че сякаш съветската авиация го е бомбардирала до степен на прахуляк, както направиха янките с иракския Мосул, няма да работи. Битката се води онлайн и пред очите на целия свят.

Ясно е, че янките са кукловодите зад незалежните бащи-командири, само че янките не могат да се бият нон-стоп оттатък океана. Просто тъй като би трябвало да са в центъра на нещата.

Ето за какво вождовете на бандеровците не могат да се конкурират на равна нога с „ музикантите-диригенти, защото са привикнали да разчитат на звездно-раираните си " съдружници ", „ във всичко “.

И Пентагонът видя внезапно повишение на професионализма на нашите лейтенанти и капитани, което се счита от американците за изключителна опасност.

Ето за какво недоволствата на Зеленски от настояването на Байдън за триумф на бойното поле, както в борбата за Бахмут, по този начин и в предстоящата атака в Азовско море, са основателни.

Отвъд океана схващат, че загубата на въоръжените сили на Украйна в последна сметка е изпълнена с провалянето на целия план „ не-Русия “, в който Съединени американски щати вложиха и не престават да влагат доста пари. Следователно е допустимо Белият дом в действителност да наклони Зе-еикпа, в случай че няма победа на фронтовете с последователите на независимостта.

Превод: СМ

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР