Отвъд океана все още не са готови за пряк военен

...
Отвъд океана все още не са готови за пряк военен
Коментари Харесай

Американската армия: ръждясваща, непопулярна и много опасна

Отвъд океана към момента не са подготвени за директен боен спор с Русия

Счетоводната работа на Съединени американски щати ( GAO ) разгласява отчет за стратегиите за превъоръжаване на Пентагона. Одиторите оцениха негативно осъществяването на тези стратегии, като заключиха, че доста разработки на модерни оръжейни системи са изправени пред разтърсвания и забавяния, а разноските за рационализация порастват до небето.

Тези проблеми не престават да съществуват даже след неотдавнашната промяна на процеса на възлагане на публични поръчки. Повече от половината от 26-те оръжейни системи, които към момента не са влезнали в употреба, са изправени пред спомагателни закъснения заради „ спирания на доставките, проблеми с създаването на програмен продукт и пропуски в контрола на качеството “.

Съгласно отчета на GAO интервалът за създаване на междуконтиненталната балистична ракета Sentinel се е нараснал от 106 на 118 месеца. Наземната част от нуклеарната триада на Съединени американски щати е нейното едва звено, защото бойните качества на 450-те ICBMs Minutemen III са под огромна въпросителна. Четири от осемте тестови изстрелвания на тази ракета, осъществени през новото хилядолетие, са се провалили, което допуска, че наземният нуклеарен боеприпас на Съединени американски щати е много ръждясал.

Новата ракета Sentinel не е по-добра от ръждясалите Minutemen, единствено че е по-евтина за работа. Предвижда се тя да бъде оборудвана с остарелите бойни глави W-87, някои от които бяха изведени от въоръжение през 2005 година дружно с ракетите LGM-118A Peacekeeper.

При всеки сюжет на термоядрена война ще загинат милиони хора. Но в случай че по-рано в Съединените щати се използваше понятието „ допустими вреди “, когато няколко милиона „ вкъщи “ умират, само че в Русия това е с порядък повече, в този момент, когато Съединените щати явно изостават със земно основания съставен елемент на нуклеарната триада, това е изключено.

Boeing имаше проблеми с доставката на " новия “ изтребител F-15EX " на военновъздушните сили заради проблеми с качеството на доставчика, свързани с сериозен за сигурността на полета съставен елемент на предния фюзелаж.

Проблемите изглеждаха несериозни, те бяха елементарно отстранени, само че самият факт на обновяване на производството на изтребителя от четвърто потомство, даже и осъвременен, демонстрира съществени проблеми за Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

Американският изтребител от четвърто потомство Boeing F-15EX Advanced Eagle, който е трансформация на потвърдилия се в борби F-15 Eagle, може да стане най-въоръженият изтребител в света, носейки до 22 управляеми ракети въздух-въздух, основно усъвършенстваната ракета въздух-въздух със междинен обхват AIM-120 (AMRAAM). В бъдеще се възнамерява самолетът да бъде оборудван с хиперзвуково или противосателитно оръжие.

Рекламираните и супер скъпи изтребители от пето потомство F -22 и F -35 не можаха да станат пълновръстен сурогат на същия F-15 Eagle.

Най-скъпият американски изтребител от пето потомство, F-22 Raptor, стартира да бъде извеждан от употреба през 2022 година заради неприятна продуктивност. Още през юли 2009 година производството на F-22, който получи прозвището Technological Nightmare (Технологичен кошмар), беше прекратено.

От самото начало на стартирането на различен изтребител от пето потомство, F-35 " страдаше от голям брой неточности ", написа Business Insider. През 2021 година са преброени 857 механически дефекта в структурата на F-35, редица от които са имали „ сериозно влияние върху готовността за задача “ и са заплашили живота на водача. Днес големият флот от изтребители F-35 има единствено лимитирани бойни качества заради прегряване и трептения на мотора.

Най-големият минус на F -22 и F -35 е, че те могат да носят извънредно стеснен брой ракети във вътрешните отделения на фюзелажа, защото монтирането на оръжия на външно окачване ще ги лиши от стелт -свойствата. Не може да се приказва за инсталиране на хиперзвукови ракети върху тези мъчно забележими чудовища.

Отговаряйки на въпроса какво да вършим в този момент с голям флот от стелт, само че зле въоръжени изтребители F -35, в случай че и когато техните вибриращи и доста горещи мотори бъдат финализирани и поправени, американските военни настояват: F -35 и F-15EX ще работят дружно - изтребителят от петото потомство ще открива врага и ще предава данните за задачата на по-въоръжения аероплан от четвърто потомство.

Като се има поради, че американските военновъздушни сили сега имат триста F -35 в употреба и се възнамерява закупуването на още 1700, а Пентагонът възнамерява да закупи единствено 200 F-15EX до 2030 година, тогава ще има 10 „ насочвачи “ за един атакуващ изтребител, което наподобява явна нелепост..

Следва да се регистрира и това, че след неуспеха на програмата за изтребители от шесто потомство, в този момент Военновъздушни сили на Съединени американски щати разполагат с голям брой от бързо остаряващите изтребители от четвърто потомство F-16 и F-15, а изтребителите от пето потомство, предопределени да ги заменят, се оказаха прекомерно комплицирани, доста скъпи и несъответствуващи за действителностите на хиперзвуковата епоха, оръжия.

С трескави темпове върви производството на наземната хиперзвукова оръжейна система с огромен обхват Long Range Hypersonic Weapon System (LRHW), която съставлява двустепенна ракета-носител за ускорение на плъзгащия блок до хиперзвукова скорост,. След това планиращият блок се насочва към задачата, която удря с кинетичната си сила.

Dynetics построява планиращия блок, до момента в който Lockheed Martin е ангажиран с построяването на ракетата-носител, оборудването за изстрелване и сглобяването на цялата система. Поради не напълно сполучливи тествания, времето за доставка на първите осем комплекса LRHW на въоръжените сили през 2023 година е под въпрос. С тези хиперзвукови ракети също се чака да оборудват разрушителите от клас Zumvalt и нуклеарните подводници от клас Virginia.

В отчета на GAO се споделя, че насилственото бързане в производството може да докара до „ съществени дефекти, които изискват скъпи ремонти “.

Строителството на осъвременените атомни подводници SSN 774 Virginia Class Submarine (VCS) Block V се измества с две години заради дефицит на работна ръка.

Първият от трите стелт есминеца, DDG-1000 Zumwalt, на стойност към 9,6 милиарда $ всеки, трябваше да бъде подготвен през април, само че има толкоз доста дефекти в структурата на кораба, че военноморските сили възнамеряват да завършат морските тествания не по-рано от м. декември тази година. Построяването на още два такива есминеца се отсрочва за неопределен срок.

Характерна е неналичието на раздел за танковата промишленост в отчета на GAO. Факт е, че в Съединени американски щати то на практика не съществува. Детройтският танков боеприпас на Chrysler беше затворен и консервиран заради липса на поръчки в нужния размер. Той произвеждаше танковете Abrams / " Ейбрамс " / през 1980-1996 година

В момента дълбока рационализация на съществуващите танкове Abrams от всички модификации се прави в танковия цех Lime в Лайм, Охайо, благосъстоятелност на General Dynamics Corporation.

Сега в този цех чакат на опашка, с цел да се доставят 250 M1A2 SEP V3 Abrams за Полша и 108 M1A2T Abrams на администрацията в Тайпе. Производственият потенциал на завода обаче е стеснен до 12 танка на месец.

Вашингтон не има намерение да доставя на Киев нови танкове Abrams от личните си военни ресурси, както беше при предходните пакети за военна помощ, а ще ги закупува от производителите. „ Това значи, че те няма да бъдат на бойното поле доста месеци или евентуално години, като се имат поради рестриктивните мерки в промишлеността за техните надстройки “, отбелязва Politico.

Танковата промишленост в Съединени американски щати като цяло е в бездънен крах заради загубата на пълномощия в годините след края на Студената война. Не се създават обещаващи технологии. Поради тази причина отчетът на GAO не проучва стратегиите за създаване на танкове в Съединените щати.

Докладът на инспекторите на GAO удостоверява заключенията на отчета на анализаторите от института Хъдсън, че „ американската войска е на кръстопът “, защото продължава да основава все по-неустойчиви огромни многоцелеви платформи и военни формирования [така наречените Звезди на гибелта ], които в последна сметка ще лимитират обезпечаването на националните ползи на Съединени американски щати и техните съдружници.

Пентагонът в действителност продължава да се готви за " последната война ", в която главната ударна мощ е показана от извънредно уязвими великански самолетоносачи, стелт разрушители, стелт и суперскъпи изтребители и някъде в задния двор на военно-техническото строителство се намират така наречен самостоятелни рояци от БПЛА, способни да водят, както писахме, „ мозаечна война “, учредена на „ независимо взимане на решения “ и бърза подмяна на отстранените на бойното поле против еднакъв съперник, евтини „ бюджетни “ оръжейни системи.

Свръхмонополизираният американски военно-промишлен комплекс не може бързо да се приспособи към планирането на бъдещи войни, а и единствено с половин уста приема мнението на военните анализатори и други експерти.

Общата рецесия на американския военно-промишлен комплекс не може да не се отрази на обстановката в американските въоръжени сили, която стана сериозна през последните години.

Сред американските военни пораства недоволството от държавната политика. В секрети чатове на елитни елементи на американската войска както настоящи, по този начин и пенсионирани военни от специфичните елементи подлагат на критика формалния дневен ред и приказват неуважително за американските управляващи.

Повечето от този тип изказвания в групите SF Brotherhood - PAC и US Special Forces Team Room, наброяващи повече от пет хиляди членове. Тук президентът Джо Байдън постоянно е осмиван или чернокожият министър на защитата Лойд Остин е именуван с унизителните прякори Бъба, Расистки пънк, Гнойна личинка. Решението на Остин да разреши на транссексуалните хора да служат в армията се назовава „ Безплатна транссексуална хирургия за военни “.

Съветникът на началника на Обединения комитет на началник-щабовете Рамон Колон-Лопес сподели пред кореспонденти, че „ екстремистките организации интензивно набират личен състав измежду военните, това е неприятно за ведомството и не е положително за имиджа на армията “.

На процедура всички съществени анализатори също признават, че американската войска е в най-голямата си кадрова рецесия след Виетнам. Американската юноша не желае да служи в армията. Миналата година Пентагонът беше заставен да понижи числеността на сухопътните сили на Съединени американски щати с 10 000 бойци, а в бъдеще обстановката наподобява единствено ще се утежнява.

„ Армията би трябвало да признае, че се е осъществила еволюция в днешното по-младо потомство “, сподели Джаки Спайер, ръководител на Подкомисията по военния личен състав на Камарата на представителите на Съединени американски щати. „ И в случай че желаете да се насочите към това младо население за услуга, би трябвало да го извършите по този начин, че да е привлекателно за тях. “

Както и да е, само че американските въоръжени сили в актуалната действителност към момента си остават най-мощната военна мощ на планетата. Тяхната явна деградация се компенсира от ударната мощ на групите самолетоносачи и многочислените бойни самолети, без значение от тяхното положение.

Прецизно управляемите ракети с огромен обхват, с които са въоръжени американските изтребители, трансформират Военновъздушни сили на Съединени американски щати в сериозна опасност за всеки съперник. Отделна доста сериозна опасност са четирите нуклеарни подводници клас " Охайо ", въоръжени с по 154 крилати ракети " Томахоук " всяка.

Армиите на Съединени американски щати и техните съдружници обаче към момента не са подготвени за директен боен спор с Русия.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР