Оттук нататък пред БСП има една единствена цел – спечелването

...
Оттук нататък пред БСП има една единствена цел – спечелването
Коментари Харесай

Антон Кутев: БСП се цели в поне 1 млн. гласа на изборите

Оттук нататък пред Българска социалистическа партия има една единствена цел – спечелването на парламентарните избори. Това сподели пред БНР депутатът Антон Кутев. По думите му това в действителност значи „ не по-малко от 1 милион гласа “.

„ Сега нашата цел не може да е друга – при разложен ГЕРБ, при цялата тази обстановка на митинги, освен това противоречие на обществото да живее по метода, по който живее, Българска социалистическа партия не може да си слага по-малка цел от 1 милион гласа. Това би трябвало да бъде нещото, за което всички работим оттук насетне. “

Това съгласно Кутев ще стане „ като събереш вътре партията и тя стане в действителност бойна единица, подготвена да реагира “.

„ Ако Българска социалистическа партия прави работата си, би могла да даде единственият късмет на България за някакво устойчиво ръководство “, акцентира Антон Кутев в предаването „ Преди всички “.

Българска социалистическа партия не може и не трябва да става лидерска партия, без значение от метода на избор на ръководителя, означи още депутатът от левицата.

Според Антон Кутев директният вътрешнопартиен избор на ръководител е имал мотивиращ резултат и е задвижил партията от вътрешната страна.

„ Корнелия Нинова сега може да направи нещата по този начин, че Българска социалистическа партия да тръгне доста по-сплотена напред. Този избор би трябвало да бъде преломната точка, от която Българска социалистическа партия да тръгне напред и нагоре доста по-силно и сигурна “, счита Кутев.

„ Ние сме доста мощни на моменти в това да мотивираме вътрешнопартийния си избор за избрани хрумвания или цели, само че това въобще не значи, че сме толкоз мощни при мотивацията на обществото при гласуването за нас, а в действителност това е крайната цел “, разяснява Антон Кутев.

През почивните дни следва Българска социалистическа партия ще организира своя 50-ти Конгрес.

Конгресът ще стартира в 10 часа на 26 септември в НДК – София, с избора на управителни и работни органи. Той ще бъде открит с политически отчет на ръководителя на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която ще показа и докладите на Народно събрание и на ПГ „ Българска социалистическа партия за България “. Националният конгрес ще дискутира и одобри отчетите на евродепутатите и на контролната комисия.

Очаква се в края на деня да стартира разискването на предложенията за нови сформира на националните партийни органи.

Конгресът би трябвало да избере нов състав на Народно събрание на Българска социалистическа партия, ръководител и членове на Общопартийната контролна комисия. Вотът за тези избори ще е скришен.

В неделя, на 27 септември форумът на социалистите продължава с разисквания, приемане на декларация, резолюция и съответните решения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР