ОТЦЕУБИЕЦ – САЩСпоред официални лица и съдебни документи мъжът, заподозрян

...
ОТЦЕУБИЕЦ – САЩСпоред официални лица и съдебни документи мъжът, заподозрян
Коментари Харесай

ТОП 5 новини в тазседмичната класация на Або

ОТЦЕУБИЕЦ – Съединени американски щати

Според публични лица и правосъдни документи мъжът, обвинен в обезглавяването на татко си и проявлението на главата му по време на политическа дрънканица онлайн, е упрекнат в ликвидиране, откакто е бил задържан с револвер в база на Националната армия.

Зловещият видеоклип се популяризира с часове в YouTube - събра повече от 5000 гледания - преди да бъде свален. 32-годишният Джъстин Мон в този момент е арестуван без гаранция, също по този начин е упрекнат в корист с мъртвец и други закононарушения, демонстрират правосъдните документи на Пенсилвания.

По време на тирадата си, Мон осъди администрацията на Байдън и рецесията с границите, като в същото време се разгласи за новия настоящ президент на Съединени американски щати при военно състояние и жигосах татко си като изменник. Жертвата, Майкъл Мон, е работил за Инженерния корпус на армията на Съединени американски щати във Филаделфия, сподели организацията пред CNN.

Видеото беше отстранено заради графично принуждение, споделиха от YouTube.

Ужасяващият случай идва на фона на напрегната национална политическа среда и защото ръководителите на обществените медии – които в сряда бяха порицани от Конгреса – бяха подложени на рецензия за това, че са разрешили да бъдат оповестени и да останат на техните уеб сайтове графични и от време на време изпълнени с принуждение видеоклипове.

" Мисля, че по-голямата картина е извънредно притеснителна, защото навлизаме в един необикновено развълнуван политически сезон ", сподели анализаторът на CNN по правоприлагането и някогашен заместник-директор на ФБР Андрю Маккейб.

Полицията на град Мидълтаун беше изпратена на мястото на престъплението в 19 ч. във вторник след отчет за умрял мъж, заяви окръжната прокуратура на окръг Бъкс.

" Обаждането до диспечерите на Спешна помощ пристигна от брачната половинка на жертвата. Когато чиновниците пристигнали, те намерили умрелия мъж в банята ", се споделя в изказване на прокуратурата. " Синът на жертвата не присъстваше, когато полицията дойде. Той е напуснал региона с автомобила на татко си. "

В изказване от сряда YouTube сподели пред CNN, че " има строги политики, забраняващи графично принуждение и принудителен екстремизъм ".

" Видеото беше отстранено заради нарушение на нашата политика за графично принуждение и каналът на Джъстин Мон беше заличен в сходство с нашите правила за принудителен екстремизъм. Нашите екипи деликатно наблюдават, с цел да отстранен всички повторни качвания на видеоклипа ", се споделя в известието.

След като избягал от вкъщи си, Мон минал повече от 100 благи, след което нахлул с револвер в база на Националната армия на Пенсилвания, сподели пред CNN Анджела Уотсън, представител на държавния департамент по въпросите на военните и ветераните.

Той беше арестуван в базата Форт Индиънтаун Гап – щаба на Националната армия на Пенсилвания – малко след 21:25 ч. във вторник, сподели Уотсън.

" Той беше въоръжен, само че не оказа опозиция при ареста ", добави представителят.

Не е ясно дали и каква връзка има Мон с базата. Той не е бил в Националната армия, сподели Уотсън.

ФОТОШОП – АВСТРАЛИЯ

Австралийски новинарски канал беше подложен на критика за лъчение на подправен облик на народен представител от Виктория – с уголемени гърди и разкрит стомах.

Изработеният облик на депутата от Горната камара на Виктория Джорджи Пърсел се появи в бюлетина на Nine News в понеделник вечерта, откакто тя разкритикува решението на държавното управление да отхвърли възбраната за лов на патици.

Г-жа Пърсел, най-младата жена в Народното събрание на Виктория, разгласява истинското и поправеното изображение в X, с цел да порицае новинарския канал.

" Вчера изтърпях доста ", написа членът на Партията за правдивост на животните, добавяйки: " Но не чаках да видя фотошоп на тялото и тоалета си по малкия екран. "

" Обърнете внимание на уголемените гърди и провокатицния тоалет. Не мога да си показва това да се случи на мъж народен представител ", сподели тя.

Nine News се извини след нейното изказване и упрекна изкуствения разсъдък, употребен от монтажистите.

В обществено изказване шефът на новините на Nine Melbourne Хю Нейлън сподели: " Нашият графичен отдел откри онлайн изображение на Джорджи, което да използваме в репортажа отностно лова на патици ".

" Както е нормалната процедура, изображението беше преоразмерено, с цел да дава отговор на нашите спецификации. По време на този развой автоматизацията от Photoshop сътвори изображение, което не беше в сходство с оригинала ", сподели той.

" Това не дава отговор на високите публицистични стандарти, които имаме, и за това сервира безрезервни извинения на госпожа Пърсел ".

Г-жа Пърсел сподели, че случаят е образец за дискриминирането и пречките, с които се сблъскват дамите в политиката. " Нека бъдем ясни: това не е нещо, което се случва на моите сътрудници мъже ", сподели тя пред Guardian Australia.

" За страдание, разликата за дамите е, че те също би трябвало да се оправят с непрекъснатото сексуализиране и обективизиране, което идва с приключването на изображения, изкривени и генерирани от AI.

" Посланието, което това изпраща към младите дами и девойки от цяла Виктория, е, че даже да са на върха на своето занятие, тялото им постоянно е предмет на публичен интерес. "

Премиерът на Виктория Джасинта Алън, която също участва в изображението, сподели, че е загрижена за неправилното показване.

" Това не е метод да представим която и да е жена, камо ли такава, която заема служба в социална работа, съставлява общественост и е в общественото пространство всеки ден ", сподели тя пред кореспонденти.

" Важно е да го извикаме, да идентифицираме, да се оправим по-добре и да разберем, че сме минали дълъг път, само че към момента имаме място за напредък. "

БУРАК ЙЕТЕР – КОСМОС

DJ и продуцент, Бурак Йетер ще се насочи към космоса за първия по рода си концерт. Той ще бъде в стратосферата на 17 000 м. над Земята, осигурявайки музика на целия свят.

Бурак Йетер ще бъде хазаин на първия концерт онлайн в космоса. Неговата летяща DJ сцена ще се изкачи на 17 км. над Земята, до момента в който предава музика онлайн към целия свят. Вече са в ход проби и подготовка за гостуваща музика от цялата планета за едночасов DJ сет. Издигайки се към тъмнината на космоса, това музикално осъществяване има за цел да покаже на цялото човешко население по какъв начин музиката може да ни повдигне и свърже. Тръгвайки от Барселона, Испания, осъществяването на Бурак Йетер ще бъде излъчено в над 30 телевизионни станции и споделено онлайн по целия свят.

Все още не е планувана избрана дата, само че Бурак Йетер и екипът споделят, че ще се случи " скоро ".

Бурак Йетер има над 1 100 000 клиенти в YouTube и 5 400 000 почитатели в Instagram. Неговата задача ще бъде споделена с тези почитатели и мнозина други, защото обществените медии и телевизионните станции ще могат да се свързват и да споделят неговата задача.

В края на 2022 година беше осъществена тестова задача. 360º камери бяха употребявани, с цел да дадат на феновете цялостен аспект на Земята и безкрайното небе от горната страна. Такива камери също ще бъдат употребявани и за самата задача. Тази летяща DJ сцена ще доближи пикова височина от 17 км., което е оптималната височина за някои огромни търговски самолети и границата за метеорологичните балони.

Тази задача ще би трябвало да поддържа човешкия живот, да остане постоянна при разнообразни условия, да предлага мощен сигнал към Земята за предаване онлайн и да поддържа тежестта, належащо за цялото съоръжение. Небето ще бъде изчистено за изкачването на Бурак Йетер, защото той донася концепцията за музика до звездите.

ПЕЛЕ – БРАЗИЛИЯ

Жена, която твърди, че е щерка на Пеле, желае тялото на именития футболист да бъде ексхумирано за ДНК тест, оповестяват локални медии.

Бразилската преса оповестява, че 60-годишната Мария ду Сокору Азеведу твърди, че е осмото дете на Пеле и има право на част от 60% от активите му, които са оставени на децата му.

Пеле - чието цялостно име е Едсон Арантес ду Насименту - умря през декември 2022 година, само че се счита, че в наследството си той е признал, че може да има осмо дете, щерка, която в никакъв случай не е срещал.

Децата му са се съгласили на ДНК тест, който е дал негативен резултат, само че се твърди, че следва различен тест.

Съобщава се, че Пеле се е съгласил на тест за бащинство, само че е умрял, преди да може да бъде изработен - тъй че юристът на Мария е изискал тялото му да бъде ексхумирано.

Но юристът, представляващ вдовицата на трикратния притежател на Световната купа, сподели, че настояването е " безразсъдно " и изпълненеието му е " малко евентуално ".

Говорейки обществено за първи път, Мария сподели пред Record TV в неделя, че майка ѝ в никакъв случай не е казвала на Пеле, че е бременна.

Първоначално Мария беше поискала проби през 2019 година, само че здравето на Пеле и пандемията от Коронавирус означаваха, че тест не е изработен.

Едину, едно от седемте деца на Пеле и индивидът, който се грижи за неговото завещание, сподели пред O Globo, че " към този момент са направени проби и е доказано, че тя не е тяхна сестра ".

Изчисленията сочат, че положението на Пеле възлиза на към £12 милиона, като 30% са оставени на вдовицата му, 60% на седемте му деца и 10% на двама внуци.

ГЪЛЪБ – ИНДИЯ

Гълъб, обвинен в шпионаж в интерес на Китай и държан осем месеца, беше освободен от индийски чиновници тази седмица след интервенция на организацията за правата на животните PETA.

" След като научиха, че гълъб е бил държан в болничното заведение за животни Bai Sakarbai Dinshaw Petit (BSDPHA) в Парел за удивителните осем месеца, PETA Индия предприе дейности, с цел да обезпечи свободата на птицата от плен ", се споделя в изказването на PETA.

Изпитанието на животното почнало през май предходната година, когато било хванато покрай пристанище в Мумбай. На крилете на гълъба имало известие, написано с думи, които изглеждали китайски, добави PETA. " Това довело до съмнение за шпионаж и предиздвикало полицията да залови птицата, която била изпратена в BSDPHA в Мумбай за медицински обзор като част от следствието. "

CNN се обърна към полицията в Мумбай за коментар.

Съобщава се, че различен гълъб е арестуван през 2016 година, откакто управляващите го разкрили с записка, която заплашвала индийския министър председател Нарендра Моди.

В последния случай PETA се свърза с полицията в Мумбай "... с цел да даде неотложно публично позволение на болничното заведение да освободи гълъба ".

" Птицата беше освободена през вчерашния ден в болничните пространства от полковник доктор Б. Б. Кулкарни, основен медицински шеф на BSDPHA ", споделиха от PETA.

По-рано индийски медии оповестиха, че птицата е била трансферирана на Бомбайското общество за попречване на жестокостта към животните, чиито лекари я пуснаха на независимост във вторник.

Въпреки че казусът с гълъба нашумя в международните заглавия тази седмица, " шпионските животни ", хванати и експлоатирани от военните, не са нещо ново.

През 2019 година снежнобял кит белуга, по-късно наименуван Хвалдимир, доби интернационална популярност, откакто беше видян да носи особено изработен колан със стойки за камера. Тогава водещи специалисти допускаха, че китът може да е бил подготвен от съветската войска.

Белугите са обществени животни, които ловуват и пътуват дружно в стада. Китът Хвалдимир е открит самичък и е известно, че следва лодки и си играе с хората на борда.

Той се появи още веднъж в шведски води през 2023 година и имаше опасения за ориста му, изразени от деятели за правата на животните и морски специалисти.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР