Оттогава е и навикът му да го посещава, яхнал колело,

...
Оттогава е и навикът му да го посещава, яхнал колело,
Коментари Харесай

Легендарният Дончо Папазов: Никога не съм бил агент на ДС

Оттогава е и навикът му да го посещава, яхнал колело, нищо, че към този момент има проблеми със слуха и е изгубил част от рефлексите си. купува си плодове и зеленчуци и се среща с другари, с които разтягат „ локуми “.

 

Не крие, че морето му липсва и добавя, че то липсва на всеки, който го обича. На млади години се срещнал с Ванга след бурна вечер. Тя му предсказала, че ще има четири развода. И към днешна дата към момента му се мореплава, пътува и написа. Любовта му към морето е толкоз мощна, че през 1968 година решил да изтегли вноските за апартамент и да си купи лично „ корито “.  Заедно с починалата му брачна половинка Юлия, която всички наричали Джу, си купили моторна лодка. Тогава се родила и концепцията за експедиция „ Планктон “.

 

Семейството живеело на лодката в Бургаския залив и се хранело с планктон.

Нямал проблеми с комунистическата власт, тъй като доста хора и институции застанали зад тила му и даже му помагали, рискувайки кариерата си. Семейството били измежду най-описваните в непознатата преса нашенци.

 

Дончо обаче изрично отхвърля да е бил сътрудник на Държавна сигурност, както и че на този факт се дължат сполучливите му пътешествия по света и у нас.

Няма визия по какъв начин е съумял да се измъкне от хватките на службите, само че е безапелационен, че не е вербуван.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР