Оттеглянето от властта на ИТН в такъв момент според мен

...
Оттеглянето от властта на ИТН в такъв момент според мен
Коментари Харесай

Христо Проданов: Политическата криза неминуемо ще се отрази и на туризма

Оттеглянето от властта на Има Такъв Народ в подобен миг съгласно мен е безотговорна позиция. Защото в миг, когато следва приемане на бюджет, с цел да може по някакъв метод да се опитаме да смекчим ударите на рецесията, това е безконтролно, само че това е тяхно решение. Миналата година на два пъти тази партия скапе парламенти, няма да се учудя това да се случи и за трети път. Това сподели министърът на туризма Христо Проданов в предаването „ Събуди се “ по Нова телевизия.

Проданов не пожела да се ангажира с прогноза ще има ли нови избори, само че акцентира, че в случай че се наложи, „ ще вършим “. Според него изцяло е допустимо и образуването на държавно управление в границите на същия този парламент. „ В политиката е значимо да носиш отговорност и да изпълниш уговорките, които си поел преди изборите. Ако има такива, които считат да следват политиката на битката с корупцията, на повишението на приходите и връщането на правовата страна – може би ще се водят и диалози за друго държавно управление в границите на този парламент “, разяснява той.

Към момента не са водени диалози сред съдружните сътрудници за разпределението на четирите министерства, защото на процедура двама от министрите към момента не са подали оставки. „ Нека това да стане факт и тогава ще има съдружни диалози и ще се изяснят тези въпроси “, добави Проданов.

Той отхвърли да разяснява спекулациите, че Крум Дончев от Българска социалистическа партия ще оглави Спортното министерство. „ Не са водени такива договаряния по тази причина няма по какъв начин да има спрягане на такива имена “, уточни още един път той.

Политическата рецесия по думите му неизбежно ще се отрази и на туризма. „ Политическата неустановеност води до икономическа такава и в миг, в който имаме толкоз рецесии – война на 500 км на нашите граници, в действителност е несериозно да се мисли “, уточни министър Проданов.

По думите му повода Има Такъв Народ да напусне властта е абсурдът с желаните 3,9 милиарда лв. за пътища от районния министър, които не бяха отпуснати от Министерския съвет. „ Това беше мотивът за абсурда в Министерски съвет. Това са обстоятелствата. Мисля, че това е повода, с изключение на, в случай че няма някаква скрита, за която ние не знаем “, добави той.

Христо Проданов изрази вяра, че депутатите ще проявят разсъдък при актуализацията на бюджета, тъй като тя е извънредно значима. „ С депутатите на Българска социалистическа партия ще се отнесем отговорно. Ситуацията е в действителност тежка, само че се надявам че ще има някакъв разсъдък, с цел да се случат тези промени. Категорично за Българска социалистическа партия мога да заявя, че тя прави политика на ярко и не сме водили диалози с никой да се отделя от някаква партия. Депутатите са определени свободно от своите гласоподаватели, с цел да могат да решат каква позиция да заемат и коя посока да поемат в идващите месеци “, безапелационен е той.

Средното повишаване по Черноморието е към 15-20%, разгласи министърът на туризма. Очакванията му за брой туристи са за приближаване до равнищата от 2019 година Както всяка година, те са отмерено разпределени по Северното и Южното Черноморие. „ Най-висок растеж ще имаме от Полша, Унгария, Англия и Израел “, разгласи той.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР