Оттеглянето на Уитни Улф Херд от поста главен изпълнителен директор

...
Оттеглянето на Уитни Улф Херд от поста главен изпълнителен директор
Коментари Харесай

Изгорели ли са американците от приложенията за запознанства?

Оттеглянето на Уитни Улф Херд от поста основен изпълнителен шеф на Bumble е знак, че американците към този момент не обичат онлайн запознанствата.

34-годишният бизнесмен основа насоченото към дамите приложение за запознанства преди съвсем десетилетие и изведе компанията на борсата през 2021 година, трансформирайки я в това, което някои описаха като най-младата жена милиардер, построила се сама. Herd също е съосновател на приложението за запознанства Tinder.

Bumble каза в понеделник, че Herd ще бъде завещан като основен изпълнителен шеф от изпълнителния шеф на Slack Lidiane Jones. Хърд ще остане в Бъмбъл като изпълнителен шеф на основаната в Остин, Тексас компания.

регистрира чист приход от $23,1 милиона при доходи от $275,5 милиона за третото тримесечие, по отношение на $232,6 милиона преди година. Но акциите на компанията се сринаха, като затвориха в понеделник на $13,42, спад с почти 40% за годината и от $76 при пазарния й дебют преди две години.

„ Със самотата в международен мащаб нараства дотам, че е беше оповестено за зараза в Съединени американски щати, има доста място всяко от нашите приложения да се развива и да оказва доста въздействие върху живота на хората “, сподели Хърд по време на позвъняването за приходите на компанията.

По-младите хора заобикалят приложенията?

За фирмите за запознанства обаче конкуренцията да печелят от тази самотност става все по-ожесточена на фона на разпространяването на приложения, ориентирани към всевъзможен тип клиенти и знаци, че онлайн срещите губят блясъка си измежду по-младите американци.

Tinder сподели, че е изгубил платени консуматори през третото тримесечие и предвижда доходи за четвъртото тримесечие, които не дават отговор на упованията на анализаторите. Bumble сподели, че има 3,8 милиона плащащи консуматори в своите приложения през последното тримесечие, по отношение на 3,3 милиона през предходния интервал.

„ По-младата аудитория, като поколението Z, не употребява приложенията за запознанства по същия метод. Много от тях употребяват обществени медии, като Instagram и TikTok, с цел да се срещат с хора и това е друго от плъзгането надясно и наляво, което е толкоз значима характерност в онлайн запознанствата “, сподели анализаторът на Citigroup Игал Арунян.

Приложенията за запознанства се затрудняват да прибавят консуматори през последните тримесечия, съгласно неотдавнашен отчет на Morgan Stanley.

„ Подхранвайки мнението, че промишлеността просто става наситена, зряла или прекомерно монетизирана, най-хубавите приложения за запознанства регистрираха закъснение на растежа на приходите през 2022 година (общо промишлеността регистрира към 2,6 милиарда $ доходи за годината) и смекчени насоки за 2023 година, “ Анализатори на Morgan Stanley.

Според изследване на възгледите на студентите за запознанства от Axios и The Generation Lab, близо 80% от респондентите декларират, че не употребяват постоянно приложения за данни. Над половината са споделили, че са се срещнали персонално с сътрудниците си, спрямо 15%, които са споделили, че са се срещнали в приложение за запознанства.

Икономическата неустановеност също натежава върху желанието на несемейните да дават пари за абонаменти за приложения за запознанства, съгласно анализатори в промишлеността.

„ На равнище промишленост виждаме някои провокации пред общия напредък на потребителите и времето, прекарано в приложението за онлайн запознанства “, сподели Аруниан пред CBS MoneyWatch.

Повечето приложения за запознанства разрешават на хората да употребяват услугите гратис, само че таксуват награда за усъвършенствано преживяване, което постоянно дава обещание да увеличи възможностите на потребителя да се свърже с висококачествени вероятности.

В Bumble Джоунс ще би трябвало да потвърди, че може да откри нови пътища за напредък, с цел да си върне доверието на Уолстрийт.

„ Новата тактика на бъдещия основен изпълнителен шеф ще бъде определящ фактор за това дали хората желаят да влагат, “ Анализаторът на Jefferies Джеймс Хийни сподели пред CBS MoneyWatch. „ Тя към момента е незнайна големина и ще има интервал на оформяне, с цел да забележим по какъв начин новият основен изпълнителен шеф мисли за бизнеса. “

Промяната в Bumble идва след друго скорошно овакантяване на високо равнище в компанията, като някогашният президент Тарик Шаукат се отдръпна от поста си през май.

„ Определено има доста въпроси към това, което се случва в промишлеността, като се има поради забавянето в частност към Tinder. Това е огромен удар в пространството “, добави Хийни. „ Но мисля, че считам, че проблемите в Tinder са идиосинкратични за тях. Все още има доста място в пространството за онлайн запознанства. Има доста място за спомагателни хора, които да заплащат, с цел да употребяват тези приложения. “

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР