Оттеглянето на руските войски от украинския град Херсон бележи нов

...
Оттеглянето на руските войски от украинския град Херсон бележи нов
Коментари Харесай

Лондон поздравява Херсон за стратегическия провал на Москва

Оттеглянето на съветските войски от украинския град Херсон бележи „ нов стратегически неуспех “ на Москва, съобщи със удовлетворение през днешния ден английският министър на защитата Бен Уолъс, като акцентира, че това проваляне ще посее подозрение измежду съветската общност, предадоха Франс прес и Българска телеграфна агенция.

„ Обявеното от Русия отдръпване от Херсон бележи нов стратегически неуспех за тях. През февруари Русия се провали в постигането на главните цели, които си беше сложила, като се изключи Херсон “, акцентира Уолъс в свое изказване.

„ Сега, откакто „ този град също беше зарязан, хората в Русия несъмнено се питат „ За какво е всичко това? “, написа още министър Уолъс.

В събота Съединени американски щати също приветстваха това, което наподобява като „ изключителна победа “ за Украйна, след насилственото отдръпване на съветската войска и отвоюването на този град в южната част на страната.

След като Русия към този момент е изтеглила войските си, с цел да ги разположи на отбранителни позиции, Уолъс счита, че почналата през февруари съветската инвазия е довела „ само до интернационална изолираност и оскърбление “.

Обединеното кралство и интернационалната общественост ще продължат да поддържат „ украинците “ и въпреки отдръпването да е добре пристигнало, никой няма да подценява опасността, която Русия съставлява, съобщи Уолъс.
 
 
 
 
 
 
 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР