Оттеглянето на главния дизайнер на Apple Джони Айв в края

...
Оттеглянето на главния дизайнер на Apple Джони Айв в края
Коментари Харесай

Защо всъщност си тръгна от Apple легендарният дизайнер Джони Айв

Оттеглянето на основния дизайнер на Apple Джони Айв в края на предходната седмица несъмнено бе изненадващо за мнозина.
 Легендарният Джони Айв напуща Apple след съвсем 30 години в компанията
Легендарният Джони Айв напуща Apple след съвсем 30 години в компанията

Дизайнерът ще основе лична компания

Айв е един от хората, които при започване на 90-те години поставиха основите на възхода на компанията. Беше и един от най-доверените хора на починалия Стив Джобс.

През последните години Apple загуби цялостен набор от значими за компанията и бизнеса й хора, като отдръпването на Айв бе просто черешката на тортата.

Оказва се, че напускането на дизайнера надалеч не е инцидентно или напълно подбудено от желанието му да стартира личен бизнес.
 Снимка 431702

Без последните няколко дни Wall Street Journal и Bloomberg разгласиха цялостен куп публикации, които разкриват, че Айв и актуалният началник на Apple Тим Кук са имали съществени неразбирателства по основни въпроси.

Айв много време е роптал против това, че Кук е насочил тактиката и ресурсите на компанията към развиването на операционните процеси за сметка на дизайна на продуктите, написа WSJ.

Безспорен за мнозина факт е, че през последните няколко години дизайнът на новите джаджи на Apple надалеч не е толкоз впечатляващ и новаторски, колкото бе преди време.
 Apple, iPhone 11 и за какво новият смарт телефон ще е по-скучен от всеки път
Защо iPhone 11 ще е по-скучен от всеки път

Какво да чакаме от идващите телефони на Apple

Айв е желал да продължи завета на Джобс, който постоянно е подчертал върху атрактивния дизайн, служител за отличаване на марката от масата на пазара, само че проектите на Кук са били разнообразни.
 Снимка 431701

Оказва се даже, че Кук е бил толкоз безразличен към дизайна на продуктите, че е виждал някои нови модели iPhone чак след формалното им показване.

Въпреки всичко, съгласно данни на WSJ, новата компания на Айв, която се споделя LoveFrom, ще работи в тясно съдействие с колоса от Купертино по планове, струващи " милиони долари ".
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР