Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в

...
Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в
Коментари Харесай

Мария Габриел: Оттеглям кандидатурата си за премиер. ГЕРБ няма да участва в преговори за втори мандат

Оттеглям кандидатурата си за министър председател. ГЕРБ няма да взе участие в договаряния за втори мандат, съобщи номинираната за министър председател Мария Габриел на ексклузивен брифинг на преговорния екип на партията. Без ГЕРБ няма устойчиво ръководство. Но когато направихме отстъпка, последваха нови претенции, описа тя какво е счупило следващия кръг от договарянията с Политическа партия - Демократична България.
 
Преговорният екип разгласи, че ГЕРБ няма да взе участие в договарянията за втория мандат. " В името на това да има държавно управление, диалози бяха водени. Не съм имала диалози с Асен Василев ", добави Габриел.  " Много ясно споделих: Ние споделяме " Не " на нови и нови условия ", акцентира Мария Габриел. 
 
" Тя отбрани почтено парламентарната група, направи всичко допустимо да има държавно управление, само че повече няма да допуснем да бъдет натискани. Липсата на правила взриви договарянията ", акцентира Деница Сачева.
 
" Позицията на госпожа Габриел е и позицията на Изпълнителната комисия и на ПГ на ГЕРБ-СДС. Не желаеме да се злоупотребява с българските жители, които желаят да се вземат решение техните проблеми. Това, което ясно споделяме през днешния ден е: " Всичко свърши. Няма повече да допуснем да бъдем натискани и притискани ", добави Сачева. 
 
Мария Габриел сподели, че в понеделник ще внесе писмо за отдръпване на кандидатурата си за претендент за министър-председател. " Ще има значим спор за значимите неща и ще се отиде на договаряния след избори с почитание към другия и явен ангажимент за метода, по който да се случват нещата ", сподели Мария Габриел.

" Имаше диалози и през последните три дни, ГЕРБ направи жест и отстъпи ", уточни Мария Габриел. " Ние споделяме " не " на непрекъснатите нови условия ", добави Габриел.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР