Оттеглилият се от треньорската професия Луис ван Гаал атакува словесно

...
Оттеглилият се от треньорската професия Луис ван Гаал атакува словесно
Коментари Харесай

Ван Гаал нападна един от големите босове в Юнайтед

Оттеглилият се от треньорската специалност Луис ван Гаал нападна словесно Ед Уудуърд, изпълнителния шеф на последния си клубен отбор Манчестър Юнайтед. Според холандския експерт той в никакъв случай не е получил играчите, за които е упорствал пред борда и притежателите, като в това се корени повода за неговия крах като управител на „ алените дяволи”.

Ван Гаал изкара 2 сезона на „ Олд Трафорд” и беше уволнен след спечелването на ФА Къп през 2016 година, с цел да може Жозе Моуриньо да пристигна отпред. Оттогава до момента опитният стратег не пропуща опция да подлага на критика клуба и метода, по който той бива ръководен.

„ Проблемът стартира с това, че, несъмнено, Манчестър Юнайтед в никакъв случай не беше обновен. Мисля, че когато си управител, твое обвързване е да освежаваш състава всяка година, да поддържаш процеса по създаване на отбор”, съобщи Ван Гаал.

„ Невинаги получавах играчите, които желаех. Това беше проблем. За това отговаряха Ед Уудуърд и неговата дясна ръка Мат Джъдж (отговорник по корпоративното развиване – б.р.).”

„ Джъдж го виждах понякога, само че не доста постоянно. Разбира се, непрекъснато общувах и с основния скаут. Имаше конструкция, само че в последна сметка постоянно всичко зависеше от Уудуърд и Джъдж.”

„ Винаги съм мислел, че Манчестър Юнайтед може да купи всеки футболист, тъй като разполага с голяма мощност. Очевидно обаче някои футболисти не бяха по опциите на Манчестър Юнайтед. Не го разбирам, само че нещата стояха по този метод.”

По време на своето време при „ алените дяволи” Ван Гаал притегли 12 футболисти, за които клубът похарчи съвсем 300 милиона паунда. Той обаче загатна, че като цяло шефовете в множеството пъти са отказвали да заплащат пари за играчите, които са желали. Жозе Моуриньо предишното лято се изправи пред сходен проблем, защото Юнайтед отхвърли да покрие трансферните цени на посочените от него основни попълнения.

„ Уудуърд е този, който беседва със семейство Глейзър. Аз съм разговарял с тях единствено когато са посещавали мач или подготовка. Като цяло те идваха единствено за топ мачовете и за наш шанс спечелихме много от тези дуели, както беше против Ливърпул.”

Един от дребното играчи, за които Юнайтед извади крупна сума по времето на Ван Гаал беше крилото Анхел ди Мария. Холандецът изясни, че в действителност аржентинецът не е бил предпочитана цел за него. „ Бях удовлетворен от договорката, тъй като Ди Мария е изобретателен футболист, само че имах други имена в листата си. Ди Мария имаше проблем с британската футболна просвета, както и с климата. Няма по какъв начин да купиш играчи и да знаеш, че сигурно нещата ще се получат. Това е невероятно, тъй като футболът е екипен спорт”, приключи Ван Гаал.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР