Оттам уточняват, че няма застрашени населени места. По-рано местните власти

...
Оттам уточняват, че няма застрашени населени места. По-рано местните власти
Коментари Харесай

Пожарът край Костинброд: Вятърът попречи на хеликоптер да се включи в гасенето

Оттам прецизират, че няма застрашени обитаеми места. По-рано локалните управляващи оповестиха, че пожарът е трансферирал планината и е в посока Сливница. 

" Молим всички доброволци да се отдръпват! По предписание на РСПБЗН - Костинброд ", приканиха от Община Костинброд.

Местната власт моли хората, които желаят да оказват помощ в потушаването на огъня, да не навлизат по лична воля и преценка в зоните на гасене, а да се допитат до пожарникарите и до чиновниците от общината на място. В помощ на огнеборците до момента са се отзовали 50 доброволци, 10 горски чиновници и 32 военнослужещи.

По-рано от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че има два сборни пункта в селата Безден и Василовци, където се събират искащи доброволци, които да се включат в гасенето на пожара.

Над 50 доброволци се включиха в гасенето
Снимка: Община Костинброд

По предварителни данни стихията се е разпростряла на повърхност от към 1 200 декара, от които 250 декара са иглолистна гора. В очистване на пожара са включени общо осем противопожарни автомобила - пет на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " - София и три на Министерството на защитата.

Изгоряла гора край село Понор, Костинбродско
Снимка: Община Костинброд

По-рано вертолет Ми-17 от състава на 24-та авиационна база Крумово извърши облитане на региона над пожара. Хеликоптерът излетя към 11:20 часа за обмисляне на ситуацията, след което от Министерство на вътрешните работи оповестиха, че включването му е невероятно. Военнослужещите от Военновъздушните сили са задействани по молба на Главна дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " със заповед на началника на защитата.

Изгорелите площи край село Понор, Костинбродско
Снимка: Община Костинброд

От вътрешното министерство оповестиха и още един горски пожар, за който е получен сигнал в 12:40 часа - в региона на град Нови Искър. На място са изпратени пет противопожарни автомобила на столичната пожарна. В помощ на огнеборците са и чиновници на локалното горско стопанство. Стихията е обхванала труднодостъпна околност, като се е разпростряла в смесена гора. Към момента няма данни да са застрашени вилни пространства или селища.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР