Оттам се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните

...
Оттам се извиняват на шофьорите за причиненото неудобство, но ремонтно-възстановителните
Коментари Харесай

6-месечна тапа при Владая: Започна укрепване на свлачището на пътя София-Перник

Оттам се извиняват на водачите за породеното стеснение, само че ремонтно-възстановителните работи са наложителни, с цел да се обезпечи безвредното пътешестване . С осъществяването на укрепителните действия ще се спре свлачищният развой, зародил от интензивните превалявания през 2015 година За задачата ще бъде построена пилотна структура от стоманобетонова опорна стена, габионна структура, високоякостна укрепителна система за стабилизиране на откоса. Ще се сложи и високоякостна укрепителна мрежа. Предвидено е възобновяване на пътната настилка, разчистване на съществуващите отводнителни уреди и създаване на дренаж.

Срокът за довеждане докрай на строителните работи е 6 месеца .

Изпълнител на строително-монтажните работи е " ИСА 2000 " ЕООД. Договорът им е за 4 994 010,52 лева с Данък добавена стойност. Строителният контрол ще реализира " Пи Ес Консулт " ООД. Стойността на техния контракт е 66 600 лева с Данък добавена стойност. Авторският контрол ще бъде на " ГЕОКОНСТРУКТ " ООД, а договорът е за 1200 лева с Данък добавена стойност.

Обектът се осъществя по план " Превенция и противопоставяне на свлачищните процеси по републиканска пътна мрежа - Фаза 2 " по Оперативна програма " Околна среда 2014-2020 година, по който ще бъдат възобновени общо 5 обекта. Общата стойност на плана е 17 815 006,80 лева с Данък добавена стойност. Финансирането от Кохезионния фонд е 15 142 755,78 лева с Данък добавена стойност, а националното съфинансиране е 2 672 251,02 лева с Данък добавена стойност, осведомят още от АПИ.

През април от АПИ оповестиха, че с финансиране от Оперативна стратегия " Околна среда " 2014-2020 година ще се укрепи свлачището при с. Владая на първокласния път София - Перник при Владая (в сектора от км 281+150 до км 281+600), в област София. Проектът се финансира посредством Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет. На 24 април бе подписан протоколът за разкриване на строителната площадка.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР