Отстраняването на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народното събрание не

...
Отстраняването на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народното събрание не
Коментари Харесай

Цвета Караянчева се обърна към Радев през БТВ: Нека да не си говори с нас през медиите! Държи се махленски

Отстраняването на Валери Жаблянов като заместник-председател на Народното събрание не е „ връщане “ за отстраняването на Димитър Главчев. Това сподели пред в утринния блок на bTV Цвета Караянчева – ръководител на Народното събрание.
„ В никакъв случай. Вие по този начин ли го приемате? “, отговори тя на въпроса на водещия.
 
„ Това, което направи господин Жаблянов, е неприемливо “, съобщи Караянчева и напомни, че той отказал да се преклони пред жертвите на комунизма. „ В последна сметка се оказал, че това е и неговото мислене. Тази декларация, която беше сготвена, тя не беше направена единствено от него “, посочи тя.
 
„ Притеснително е, че партията Българска социалистическа партия стартира да се връща към един минал интервал “, счита Карянчева. По думите й, когато партията била ръководена от други водачи – Сергей Станишев, Георги Първанов, даже Михаил Миков, тя била ориентирана повече към обществена народна власт.

 
„ Сега сякаш погледът на Българска социалистическа партия стартира да се обръща в различен ракурс. Аз се чудя дали те няма да изискат тирания на пролетариата. По този метод те толерират този Народен съд. Те нямат мнение по тематиката. Те не се извиняват “, акцентира тя, представена от Блиц.
 
Относно напрежението сред президента и премиера Караянчева уточни, че президентът има от дълго време някакви проблеми с инситуциите: „ Аз мисля, че има и проблем с Народното събрание. Нарече ни беквокали, в този момент ни назова нотариат “.
 
Не може да разбере какво е обвиняването на Румен Радев към Народното събрание. Караянчева съобщи, че не упреква президента за неприятния рейтинг на институцията. Тя, обаче, уточни, че изявленията на избрани хора спомага за това.
 
„ Призовавам ги да посочат заместник-председател, тъй като е хубаво да има в управлението човек от тяхната партия “, сподели тя за опразнения от Валери Жаблянов стол.
 
Председателят на Народното събрание съобщи, че преди гласуването за премахване на Жаблянов Веселин Марешки е бил застрашен от народен представител от Българска социалистическа партия. „ Ако вие гласувата за оставката на господин Жаблянов, ние ще гласуваме за вашата оставка “, споделил му той в пленарна зала. „ Което не е правилно и не е съществено “, разяснява Караянчева.
 
Относно връзките сред Румен Радев и Бойко Борисов представителката на ГЕРБ съобщи: „ Мисля, чеще се схванат. Президентът би трябвало да обере говоренето си, тъй като малко просташки се държи “.
 
„ Не бива да влиза в тона на говорене на опозиционен водач. Така вършат Българска социалистическа партия. Намират нещо, пускат го в медиите и след това се оказва, че няма нищо “, добави тя.
 
Относно ветото на Румен Радев върху закона, прочут като „ закона за КТБ “, Караянчева коментиа: „ Право на президента е, само че чак пък толкоз постоянно да постанова несъгласие, някакси девалвира самата процедура “
 
„ Нека прзидентът си пусне тв приемника и слуша дебатите в Народното събрание “, прикани го тя.
 
Караянчева се обърна с зов към Румен Радев да се чуват персонално, а не да си приказват по медиите. „ Нека да не вършим по този начин, че да удряме по всички институции. Това отношение, което имаме между тях, се отразява на всички български жители “, акцентира тя.

Председателят на Народното събрание съобщи, че счита за обидна репликата, че България ще " разнася шербет сред Брюксел и Анкара " - по отношение на посредничеството за диалози сред Европейски Съюз и Брюксел. " Щом е по този начин, дано някой различен разнася шербет ", означи тя. По думите й, ролята на България в тази ситуация е извънредно виновна и не трябва да се омаловажава по този начин.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР