Отстраняването на тримата министри ще доведе до забавяне на решението

...
Отстраняването на тримата министри ще доведе до забавяне на решението
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Ще приемем предложенията за нови министри

Отстраняването на тримата министри ще докара до закъснение на решението на проблемите в секторите им, което не е в интерес на изпълняването на програмата на държавното управление - това съобщи в студиото на „ Още от деня “ вицепремиерът и водач на НФСБ Валери Симеонов. Той добави, че въпреки партията му да е срещу оставките на тримата министри Радев, Нанков и Московски, подадени поради тежката автобусна злополука край Своге, ще поддържа предложенията за нови министри на техните постове.

След тридневно съвещание НФСБ взе решение депутатите да гласоподават срещу оставката на тези министрите Радев, Нанков и Московски, които по оценка на партията са положителни, съобщи в студиото на „ Още от деня “ вицепремиерът Валери Симеонов. Той добави, че не неодобрява премиера Борисов, а НФСБ има друго виждане за кадровата политика.
Валери Симеонов, вицепремиер: Смятаме, че за хора, към които не може да се насочи укор професионално и морално отношение, не би трябвало да бъдат освобождавани с лека ръка. Тук имаме леко разминаване с министър-председателя, че следователно би трябвало да се поема политическа отговорност.  Приеха оставките на тримата министри, министър председателят Борисов разгласи новите кандидатури Приеха оставките на тримата министри, министър председателят Борисов разгласи новите кандидатури
Съветът на ръководещата коалиция реши да одобри оставките на тримата министри, поискани от премиера Бойко Борисов след нещастието в Своге. Бързината,...

Отстраняването на тримата министри ще докара до закъснение на решението на проблемите в секторите им, което не е в интерес на изпълняването на програмата на държавното управление, добави Симеонов. Той означи, че не възразява на правото на премиера Борисов да взима решения да трансформира състава на министрите в Министерски съвет, които са излъчени от квотата на ГЕРБ.
Валери Симеонов, вицепремиер : Към професионализма и морала на тези хора досега няма никакъв укор.
Валери Симеонов изрази подозрението си, че тежката автобусна злополука край Свое, при която починаха 17 души, се дължи на неприятното положение на пътя, което не значи, че министрите могат да носят виновност. Според вицепремиера, виновността за злополуката най-вероятно е на водача на рейса.
Валери Симеонов, вицепремиер : Не считам, че би трябвало да се поема политическа отговорност при всеки протест на 50 индивида, събрани на Жълтите павета, или при всяка злополука. Не е обикновено, не е разумно.
Винаги ли би трябвало да се реагира първосигнално и с оставки, запита Валери Симеонов. Съпротивата на НФСБ против оставките на тримата министри се дължи на желанието на партията за по-добро ръководство и разговор в обединението, добави той. По думите му, в обединението с ГЕРБ разговор към този момент съществува, като „ проблемите се посочват “.

Валери Симеонов съобщи, че ще поддържа трите нови оферти за министерски места.
 Кои са претендентите за нови министри в кабинета? Кои са претендентите за нови министри в кабинета?
Александър Манолев, Младен Маринов и Петя Аврамова са кандидатурите за нови министри на превоза, вътрешните работи и районното развиване.

Вицепремиерът съобщи, че НФСБ неимал оферти за тези постове, тъй като са от квотата на ГЕРБ. На идващия политически съвет ще се оставят въпросите с възможни други оставки в кабинета, добави Симеонов. Той добави, че постът на министъра на туризма Ангелкова не е бил обсъждан, а самият той няма предпочитание за министерски пост.
 Волен Сидеров преди Коалиционния съвет: Оставките се желаят и одобряват от премиера Волен Сидеров преди Коалиционния съвет: Оставките се желаят и одобряват от премиера
Оставките се желаят и одобряват от премиера. Аз оставки не одобрявам. Въпросът е какво ще вършим на този Коалиционен съвет - ще одобряваме оставки, или ще го...
 Сидеров: Не сме във властта да затваряме заведения Сидеров: Не сме във властта да затваряме заведения
Напоследък слушам много сериозни бележки, че нещата се движат постепенно, че се желае още и че не се прави задоволително за народа, съобщи в утринния блок на БН...

Обвиненията на водача на „ Атака “ Волен Сидеров вицепремиерът разгласи като „ погрешни “, само че отхвърли да води разговор с съдружните си сътрудници посредством медиите.

Валери Симеонов, вицепремиер : Изопачаването на изказвания и изявления стана като норма в българската публицистика.
Валери Симеонов означи, че репликата му за „ еднолично ръководство “ на премиера Борисов е било единствено във връзка с фрагментите, а не на ръководството. Всички оставки от тук нататък ще се разискват в обединението, увери той.

Вицепремиерът изрази увереността си, че проблемите в „ дребната коалиция “ ще се решат.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР