Отстраняването на Христо Даскалов от поста директор на Агенцията е

...
Отстраняването на Христо Даскалов от поста директор на Агенцията е
Коментари Харесай

Рокадата в БАБХ: Взаимни обвинения между земеделския министър и отстранения директор


Отстраняването на Христо Даскалов от поста шеф на Агенцията е поради нарушаване на изборния закон. Това изясни в ефира на " Тази заран " служебният аграрни министър Явор Гечев. Според Даскалов обаче уволнението му е обвързвано с опити фитосанитарният надзор на Капитан Андреево да се върне в ръцете на частна компания.

Земеделски министър Явор Гечев отхвърли да има нещо общо с „ Капитан Андреево “.

„ След свършването на предизборната акция Христо Даскалов се връща на работа, въпреки че в изборното законодателство написа друго. Преди да са изезли изборните резултати, той е определен на всичкото от горната страна за депутат. Връща се по неотложност. След звънене на отрасловия зам.-министър господин Даскалов: Елате удължете си отпуската, тъй като написа това в законодателството. Той споделя: " Не, аз съм се съветвал с министри и това, което може да извършите е да ме санкциите 300 лева “, изясни Гечев.

подписал анекс към изминал контракт и уволнил двама души, съобщи още земеделският министър.

„ Някой е заблудил министър Гечев. Няма такива уволнени чиновници. Имаше единствено двама чиновници, които бяха преместени от една конструкция в друга “, сподели Даскалов.

Според него заместникът му работил против държавния надзор над „ Капитан Андреево “.

„ В интервала 31 август до моето завръщане на трети господин Христо Вълчанов трябваше да извърши няколко неща, които той в действителност не извърши. Той вършеше тъкмо противоположното “, споделя Даскалов.

Очаква се идната седмица Министерски съвет да разгласи „ Капитан Андреево “ за обект от националната сигурност.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР