Отстраняването на главния прокурор повдига въпроси за съдебната реформа в

...
Отстраняването на главния прокурор повдига въпроси за съдебната реформа в
Коментари Харесай

"Политико": Отстраняването на главния прокурор повдига въпроси за съдебната реформа в България

Отстраняването на основния прокурор повдига въпроси за правосъдната промяна в България, написа изданието „ Политико “.

То отбелязва, че политическите аспирации на Иван Гешев слагат под подозрение задачата на измененията в правосъдната система.

Разследването на българското държавно управление се концентрира върху проведена незаконна група на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево "

Изданието обръща внимание на това, че някогашният основен прокурор преди „ рядко е отговарял на въпроси “, само че при започване на юли е оповестил във Facebook желанието си да сътвори ново придвижване с името „ Справедлива България “.

„ Гешев, който един път се назова „ инструмент в ръцете на Бог “ и беше уволнен от поста основен прокурор през юни, препускаше в речта си, без да спомене за годините на митинги и публично неодобрение от това, че до момента в който е бил на поста си, е общувал другарски с олигарси и корумпирани политици и не е разследвал корупцията по високите етажи на властта “, написа „ Политико “.

Ако успеем да го създадем, доста от въздействието на Русия в България ще изчезне, счита той

Според изданието този опит за връщане на Гешев в публичния живот толкоз бързо след неговото премахване е чудноват. 

България от дълго време е определяна като едва звено във връзка с върховенството на закона в Европейски Съюз, където проведената престъпност и руснаците от години въздействат на политическия живот в страната, по тази причина реформирането на правосъдната система трябваше да бъде значима част от решаването на казуса, а слизането на Гешев от сцената трябваше да бъде сигнал за скъсването с по този начин наречената “мафиотска страна ”, отбелязва “Политико ”.

Очаква се спор по декларацията, поощряваща приемането на Украйна в НАТО

Според изданието обаче остава въпросът дали отстраняването на Гешев е просто козметично.

“Все отново той е заменен от човек, който дълго е бил негов заместител. Коренната систематична смяна към момента наподобява далечна ”, прибавя то.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР