Отстраняването ми беше абсолютно планирано - така определи смяната си

...
Отстраняването ми беше абсолютно планирано - така определи смяната си
Коментари Харесай

Бившият шеф на КЗП Иван Френкев: Отстраняването ми беше абсолютно планирано

Отстраняването ми беше безусловно планувано - по този начин дефинира промяната си като ръководител на КЗП към този момент някогашният началник на комисията Иван Френкев. В студиото на " Денят стартира " на Българска национална телевизия той изясни, че членовете и състава на новата комисия са същите, които са били оповестени преди месец.

" Решението на Министерски съвет е от понеделник, само че още през август започнаха спекулациите, че служебният кабинет ще смени цялото управление на КЗП. Ние бяхме принудени да свикаме конференция, тъй като по-късно се оказа, че в действителност даже държавни институции адресират КЗП до новия ръководител и името му, което беше малко фрапантно без да има решение ", сподели Иван Френкев - някогашен ръководител на КЗП.
Според него, слуховете и информацията, която са имали, е че съставът на комисията ще бъде заменен незабавно щом служебното държавно управление стъпи в служба. Той посочи, че не са имали диалози с министър Никола Стоянов и добави, че това служебно държавно управление няма интерес в политиката за отбрана на потребителите.

По думите му, инспекциите в КЗП са били за какво си правят работата.
" Публикували сме доклад за това какво сме свършили през тези три месеца и става въпрос за инспекциите против спекулата, инспекциите за оповестяването на цените на стоките от първа нужда, инспекциите за райския газ, плануваните инспекции за Лято 2022 в областта на туризма и наподобява като че ли нашите инспекции са подразнили някакви кръгове, които министър Никола Стоянов явно пази ", сподели още Иван Френкев.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР