Отстраненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков заяви, че ще заведе

...
Отстраненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков заяви, че ще заведе
Коментари Харесай

Отстраненият зам.-председател на ДАНС ще заведе дело за освобождаването му

Отстраненият заместник-председател на ДАНС Недялко Недялков съобщи, че ще заведе дело за отстраняването си. По негови думи не е направена инспекция дали си извършва служебните отговорности, какъвто е главният претекст за освобождението му.

Той удостовери, че е схванал от сътрудници за уволнението си и че не е бил известен публично. Тази заран Недялков отиде в ДАНС, с цел да разбере детайлности за прекратяването на назначението му.

" Може би по закон това е единствената точка, на която може да стъпят, с цел да ме отстранят. Нито е осъществявана инспекция, въпреки всичко до през вчерашния ден за тази година имам най-малко две награди за реализирани резултати в работата и не мога да си обясня по какъв начин без инспекция се откри, че аз редовно не мога да си извършвам служебните отговорности или накърнявам престижа на организацията. Според мен е целеустремено, към момента не мога да намеря съответната причина ", сподели Недялков.

" Дойдох да схвана какви са аргументите за преустановяване на назначението ми за заместник-председател на организацията. Предполагам от Човешки запаси, защото досега никой не ми е звъннал да ми каже повече детайлности. Петък си пуснах отпуска понеделник, имах да свърша персонални задължения в провинцията и от сътрудници разбрах, че в организацията е получено решение на Министерски съвет, с която се приключва предварително мандата ми ", изясни той.

" Далеч съм от мисълта, че човек е непогрешим, може би има някакви неточности, най-малко досега не са ми известни, само че не мисля, че моите неточности, даже и да ги има, те са в колизия или извършват състава на разпореждането, за което съм отхвърлен ", добави той и предвижда, че ще има още рокади.

Единствено отстраняването на управлението на организацията съгласно мен ще докара до преодоляване на организацията, на информацията, на ресурса, който има чисто информативен ", съобщи Недялко Недялков.



Недялков разяснява решението му преди време за отнемането на достъпа до класифицирана информация на служебния вътрешен министър Бойко Рашков и загатна, че процедурата е била поради оповестяване на информация, само че не уточни каква тъкмо.

" Има процедура, когато се следва, когато са документирани съответните обстоятелства по Закона за зашита на класифицираната информация, това е административна процедура и е изпълнена. Не мога да кажа каква информация. От случая мина много време, нямам спомен с елементи " уточни той и добави, че е спазена цялостната законова процедура.

Той съобщи, че не са били унищожавани документи в ДАНС, разяснява и изказванията за подслушвани политици.

" В момента, в който тази вест излезе по медиите, в качеството си на зам.-председател, защото ръководителя го нямаше, разпоредих вътрешна инспекция, резултатът от вътрешната инспекция е възложен публично на министър-председателя и на президента. Това, което вътрешната инспекция откри, че не са налични данни, които да удостоверяват изнесената в медиите информация. Към момента тече инспекция на Бюрото за надзор на СРС и допускам, че те когато свършат инспекцията ще огласят също резултати, защото те са единствения способен орган ", сподели той.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР