Отстраненият главен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата

...
Отстраненият главен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата
Коментари Харесай

Политолог: На Гешев му липсва електорална база и идеология

„ Отстраненият основен прокурор Иван Гешев се беше прицелил към двамата водачи – Кирил Петков и Бойко Борисов, когато се водеха договаряния за сформиране на държавно управление. Това беше предпазен механизъм, който да даде независимост на политическите дейности. Днес Борисов евентуално в действителност е спокоен ”. Това разяснява политологът Цветанка Андреева в предаването „ Денят онлайн ” по NOVA NEWS.

Според нея водачът на ГЕРБ Бойко Борисов си е дал имунитета, защото е уверен в себе си, че може да понесе този удар.

За новия политически план на някогашния основен прокурор, тя сподели: „ При Гешев има политически упоритости, само че „ липсва електоралната база и идеологията, които са свързани ”. Той би трябвало ясно да се обособи в политическата ниша, предложи Андреева.

Относно лидерските срещи тя сподели, че те са с пожелателен, пиарски темперамент. „ На лидерските срещи не се знае кой персонално би трябвало да се явява. Не е написано, че там се събира директорски орган на обединението. Липсва структура, която да подсигурява ръководството, на директорски орган на това болшинство.

Политологът дефинира като стратегическа неточност издигането на двама еврокомисари, тъй като сме дали правото на решение в Европа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР