Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета,

...
Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета,
Коментари Харесай

Сигнали в София за завирявания и наводнения

Отстранени са и паднали в речните корита клони на дървета, възпрепятстващи проводимостта на речните корита.

Сигналите са най-вече от западни и югозападни елементи на града като "Витоша ", "Връбница ", "Подуяне ", "Люлин ", "Красно село ", "Овча купел ". Екипи на Дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " правят обходи и са на терен.

Нивата на всички реки на територията на Столична община са нараснали, заради интензивните превалявания и размразяване на снега от високите планински елементи. Осигурено е 24-часово наблюдаване на реки, сериозни речни сектори и общинските язовири.

Заедно с екипите на Дирекция "Аварийна помощ и предварителна защита " работят и доброволци от Доброволното формирование на Столична община. Те са обезпечили 350 чувала с пясък, нужни за построяването на защитните насипи около речни корита.

Продължава и следеното изпускане на водите на язовир "Суходол " 2.

Изградени са насипи на четирите оттоци към Южната дъга на Околовръстен път, както и насипи по река Стубела, околност "Смърдана " за попречване на разлив. Овладяна е обстановката при с. Мало Бучино.

Градският превоз се движи на всички места по нормалните си направления.

По данни на Българска академия на науките количествата на падналите превалявания в София са сред 40 и 80 литра на кв. метър, като най-вече са в региона на "Княжево " - 80 литра на кв. метър.

За през днешния ден за София прогнозата е за жълт код - в часовете преди обяд преваляванията ще продължат със сумарно количество - сред 20 и 30 литра на кв. м.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР