Отстъпките, които френският президент Еманюел Макрон направи на движението на

...
Отстъпките, които френският президент Еманюел Макрон направи на движението на
Коментари Харесай

Подкрепата за протестите във Франция намалява след отстъпките на Макрон

Отстъпките, които френският президент Еманюел Макрон направи на придвижването на "жълтите жилетки ", може да са смекчили публичната поддръжка за бъдещи протестни дейности, сочат резултатите от оповестени нощес допитвания, въпреки че публичното мнение остава разграничено, съобщи ДПА.

Две допитвания, извършени от Оdоха и Еlabe, демонстрираха внезапен спад в публичната поддръжка за още митинги.

Привържениците на левоцентристките и десноцентристките опозиционни партии споделиха, че митингите би трябвало да спрат, до момента в който последователите на крайнодясната "Национален общ брой " и крайната левица желаят те да продължат, споделиха анкетьорите.

Изявен съдружник на Макрон, който беше водач на студентския протест през 1968 година, сподели пред ДПА, че "кървенето не е било спряно " от предложенията на президента.

"По принцип той направи крачка в вярната посока ", сподели някогашният евродепутат Даниел Кон-Бендит, макар че съгласно него занапред ще се види дали "извиненията " на Макрон ще оказват помощ на френския президент да позволи рецесията.

Допитването на Оdоха, извършено за радио "Франсенфо " и в. "Фигаро ", сподели, че 54 % от интервюираните считат, че митингите би трябвало да продължат, макар отстъпките на Макрон - по-нисък резултат от 66 на 100, регистрирани на 22 ноември.

Допитването на Еlabe за Бе Еф Ев Те Ве сподели, че 52 % считат, че митингите би трябвало да продължат, резултат с 11 на 100 по-нисък от този предходната седмица.

Много "жълти жилетки ", интервюирани от френски медии, споделиха, че считат да продължат митингите.

Междувременно френската работа за запазване на националните монументи заяви, че на следващия ден Триумфалната арка още веднъж ще бъде отворена за визити. На 1 декември монументът, ситуиран в горния завършек на бул. Шанз-Елизе в Париж, беше епицентър на конфликтите сред полиция и протестиращи. Той пострада от вандали и беше изрисуван с графити, измежду които имаше надпис "Жълтите жилетки ще победят ". 14 души са разследвани за закононарушения, които включват вандализъм и обири при арката, съгласно парижки прокурори.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР