Отстъпката от 5% върху данъка при изпращане на данъчна декларация

...
Отстъпката от 5% върху данъка при изпращане на данъчна декларация
Коментари Харесай

Данъчните декларации в интернет били дискриминация

Отстъпката от 5% върху налога при изпращане на данъчна декларация по електронен път е дискриминация, постанови отрасловата комисия.
Инициативният документ, по който е формирано произвеждане в КЗД, е подадена тъжба до Комисията, ориентирана против наредбата на член 53, алинея 2 от Закона за налозите върху приходите на физическите лица (ЗДДФЛ) в редакцията на наредбата, обнародвана в Държавен вестник, бр. 105 от 2014 година

Според жалбоподателя тя има дискриминационен темперамент. Съгласно въпросната норма физическите лица, подали годишни данъчни заявления по електронен път, са употребили 5 на 100 отстъпка върху налога за довнасяне по годишната данъчна декларация. Условието е, да не са имали подлежащи на наложително осъществяване обществени отговорности все още на подаване на декларацията и данъкът за довнасяне да е бил импортиран в периода по член 67, алинея 4 от същия нормативен акт.

Жалбоподателят смята, че по този метод са били сложени в по-неблагоприятно състояние данъкоплатците, които нямат опция да подават своите годишни данъчни заявления по електронен път. По създание жалбата е ориентирана против правилото, според което данъкоплатците биха могли да употребяват 5 на 100 отстъпка върху налога за довнасяне при подаването на годишна данъчна декларация по електронен път.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР