Отстъпката от 25 стотинки за горивата беше приета от Народното

...
Отстъпката от 25 стотинки за горивата беше приета от Народното
Коментари Харесай

Откога ще използваме отстъпката от 25 стотинки от цената на горивата?

Отстъпката от 25 стотинки за горивата беше призната от Народното събрание.

Какво обаче значи тя за работата на бензиностанциите?

Това разяснява юристът в Асоциацията на търговците на горива в България Георги Тенев по Нова телевизия.

„ С влизането в комерсиалния обект ще може да бъде забелязана крайната цена за физически и юридически лица. Но заплащайки нашата сметка на касата, там ще бъде приспадана съответната отстъпка - компенсацията от 25 ст.”, изясни той.

Тенев обясни, че през днешния ден надали ще е допустимо да заредим гориво с отстъпката. Първо е належащо законът да влезе в действие, а по-късно търговците на горива да актуализират софтуерите си.

„ Необходимо е личният състав да бъде подготвен да обработва този размер персонални данни, който до момента не се е претендирал. Вероятно на никого не му се е налагало да си показва регистрационния ваучър на автомобила, с цел да зареди гориво. Ще отнеме време чисто технически”, означи Тенев.

По думите му е допустимо бензиностанциите да съумеят да се оправят в границите на седмица.

„ Тази отплата ще се дава с оборотните средства на търговеца, а не на страната. Държавата, след това, най-рано след 45 дни, ще възвърне тази отплата на търговеца на горива”, обясни още юристът.

Притеснението му е, че може да се сътвори една „ нездрава” еуфория у популацията, което да тръгне да се презапасява с сякаш по-евтини горива.

„ Това все още няма никакъв смисъл и би се оказало много нездравословно поради противоречивите вериги на доставки”, разяснява Тенев.

Юристът предизвести за заплаха от приключване на персонални данни поради необучения личен състав. „ Дори чисто като техническа неточност е допустимо да се получи корист с персонални данни по някакъв начин”, посочи той.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР