Отстъпката от 25 стотинки на литър за заредено гориво -

...
Отстъпката от 25 стотинки на литър за заредено гориво -
Коментари Харесай

Отстъпка на бензиностанцията - срещу талона на колата

Отстъпката от 25 стотинки на литър за заредено гориво - една от най-известните антикризисни ограничения на властта - ще бъде отпускана против ваучър на автомобил. Така ще може да се наблюдава дали този автомобил е заредил вероятните до 50 литра на месец с отстъпка или е минал лимита, написа бТВ.

Припомняме, че мярката би трябвало да влезе в действие от първи юли и е част от по-голям пакет, който би трябвало да понижи натиска над жителите и бизнеса поради високите цени на енергоресурсите и инфлацията. На процедура 25 стотинки за до 50 литра на месец, значи, че месечната отстъпка на един автомобил ще доближи до 12,50 лева

Досега не знаеше и по какъв начин тъкмо бензиностанциите ще получат противоположното парите, които дават като отстъпка на клиентите си. Сега към този момент е ясно, че виновна за този развой ще бъде Националната организация по приходите (НАП). На подложен въпрос за конкретиката на механизма, от Министерството на финансите дават отговор:

" Мярката ще се регистрира като разход под формата на отплата за семействата и ще се финансира за сметка на държавния бюджет. Направена е доработка на системата на бензиностанциите и по какъв начин те регистрират към Национална агенция за приходите, защото тези 25 стотинки би трябвало да бъдат възстановявени от страната към тях. Това ще се случва с докладите, които те подават. "
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР