Отстъпка за Nutella е довела до насилствени сцени във верига

...
Отстъпка за Nutella е довела до насилствени сцени във верига
Коментари Харесай

Отстъпки за Nutella предизвикват сблъсъци във френски супермаркети

Отстъпка за Nutella е довела до насилствени подиуми във верига от френски супермаркети , оповестява БиБиСи. Супермаркетите " Интермарше " оферират 70% отстъпка за Nutella, намалявайки цената от 4,50 евро до 1,40 евро.

Наложило се е полиция да разтървава хора, които почнали да се бият и бутат. " Те са като животни. Една жена е с издърпана косата, една стара дама е получила удар с кутия по главата, друга е с окървавена ръка " , оповестяват френски медии.

Персонала от магазин в Централна Франция разяснява пред районния вестник Le Progrès: " Опитвахме се да приказваме с клиентите, само че те просто ни блъскаха ". За сходни подиуми се оповестява в цяла Франция, като някои от тях са разказани като " протести ".

El marketing del #capitalismo salvaje, los #franceses casi se matan para obtener #Nutella con 70% de descuento pic.twitter.com/BMYmGJar3O
— HispanTV (@Hispantv) 26 януари 2018 година

Около 365 милиона кг Nutella с лешник и шоколад, се употребяват всяка година в 160 страни по света. Той е основан от семейство Фереро през 40-те години на предишния век в региона на Пиемонт в Италия, който е прочут със своите лешници.

Фирмата съобщи, че съжалява за насилието, само че отбелязва, че отстъпката е била едностранно решена от " Интермарше ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР