Отсрочките за вноските е за хората, които редовно са обсслужвали

...
Отсрочките за вноските е за хората, които редовно са обсслужвали
Коментари Харесай

Отсрочки ще има само за редовните платци по кредитите

Отсрочките за вноските е за хората, които постоянно са обсслужвали своите заеми до 1 март. Длъжниците, които могат да се възползват от отлагането поради въведеното изключително състояние, би трябвало да не са закъснявали с вноски по заеми с повече от месец.
Това съобщи пред БНР ръководителят на Асоциацията на банките у нас Петър Андронов.

Финалната дума обаче има Българската национална банка. Тя би трябвало да утвърди плана за разпоредбите, които ще се ползват в комерсиалните банки. Отсрочката ще се отнася за всички типове заеми - и за потребителски, и за ипотечни, изясни Андронов. Предложенията за налагане на мораториум са свързани с рекомендацията на Европейския банков орган.

По думите му, доказването на събитията към усложненията, в резултат на ограничаващите ограничения, ще става по разнообразни способи.

" Това е една подадена ръка за няколко месеца, след което се надяваме жителите и компаниите да си стъпят на краката и да продължат напред ", добави Андронов.

Това, което сме създали за отлагане на отговорности по заеми за компании и жители, ще даде опция да доближат до нов погасителен проект, съгласно който през избран интервал от време ще имат опция да не погасяват или единствено главница, или и главница, и рента, и целият период на техния заем ще се отсрочи с интервала на отсрочването, разясни финансистът.

" Срокът на деяние на тази процедура е до самия завършек на месец юни, т.е., не е належащо в този момент всички да се втурнат, изключително в този интервал. По-скоро дано да се съветват с банките и дружно да изберат графика и момента ", предизвести банкерът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР