Отслабването е комплексен процес, който зависи от множество фактори -

...
Отслабването е комплексен процес, който зависи от множество фактори -
Коментари Харесай

Тези хранителни вещества насърчават отслабването

Отслабването е сложен развой, който зависи от голям брой фактори - храненето, физическите извършения и метаболитното здраве. Някои субстанции и витамини са от значително значение за този развой, като подкрепят активирането на метаболизма, балансирането на хормоните и подобряването на общото здравословно положение. Четирите съществени хранителни субстанции, които подтикват отслабването, са витамин D, йод, омега-3 мастни киселини и магнезий.

Витамин D

Наричан още " слънчевият витамин ", витамин D е извънредно значим за здравето на костите, имунната система и метаболитните функционалности. Изследвания демонстрират, че витамин D играе значима роля в регулирането на тежестта. Неговият дефицит, който е публикуван изключително в области с малко слънчева светлина, се свързва със затлъстяването, евентуално заради въздействието му върху хормона лептин, който управлява възприятието на задоволеност. Адекватните равнища на витамин D могат да усилят окисляването на мазнините и да понижават образуването на нови мастни кафези, допринасяйки за контрола на тежестта. Витамин D се намира в слънчевата светлина, мазната риба, обогатените храни и добавки.

Йод

Йодът е значителен за производството на хормоните на щитовидната жлеза, регулиращи метаболизма. Недостигът на йод може да докара до хипотиреоидизъм, положение, което забавя метаболизма, води до увеличение на тежестта и отмалялост. Адекватният банкет на йод подкрепя здравословната функционалност на щитовидната жлеза и подтиква ефикасния метаболизъм. Източници на йод са йодираната сол, морските блага, млечните артикули и някои зеленчуци.

Омега-3 мастни киселини



Известни с противовъзпалителните си свойства и изгоди за сърдечно-съдовата система, омега-3 мастните киселини също по този начин вземат участие интензивно в регулирането на тежестта. Те могат да подобрят метаболитния профил, увеличавайки равнищата на адипонектин и подобрявайки инсулиновата сензитивност, което спомага за потреблението на глюкозата от организма и предотвратява натрупването на мазнини. Тези киселини се съдържат в рибеното масло, лененото семе и орехите.

Магнезий

Магнезият е минерал, който взе участие в над 300 биохимични реакции, в това число тези, свързани с производството на сила и метаболизма. Той оказва помощ за регулирането на кръвната захар и инсулиновата сензитивност, значими за ръководството на тежестта. Магнезият също по този начин подкрепя мускулната функционалност, нужна за физическа интензивност, и може да понижи напрежението и да усъвършенства съня, което е значимо за поддържането на здравословно тегло. Източници на магнезий са зелените листни зеленчуци, ядките, семената, пълнозърнестит храни и бобовите растения, написа fakti.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР