Отскоро Amazon предлага на потребителите си възможността да ползват виртуален

...
Отскоро Amazon предлага на потребителите си възможността да ползват виртуален
Коментари Харесай

Защо Amazon има проблем с изкуствения интелект

Отскоро Amazon предлага на потребителите си опцията да употребяват виртуален шопинг помощник с изкуствен интелект, който доста бързо съумя да си навлече отрицателна популярност.
 Apple и по кое време компанията ще пусне генеративен изкуствен интелект
Голямата изненада на Apple за 2024 година

Какво ни готви Тим Кук

Целта на Rufus е, с изключение на да направи доста пари за Amazon, да оказва помощ и насочва потребителите в Amazon, до момента в който пазарят.

Ботът е подготвен с продуктовия азбучник на Amazon, потребителските мнения, въпроси и отговори, както и спомагателна информация от мрежата.
 Снимка 652275

Най-голямата мощ на Rufus се крие във обстоятелството, че Amazon има преимущество пред противниците с изкуствен интелект в лицето на Гугъл и Microsoft, защото разполага с голям брой записи от покупки и персонализирани данни от безчет консуматори на Amazon.

Доклад на Ройтерс обаче ни припомня, че " Amazon има история да насочва клиенти към артикули, които са най-облагодетелстващи за Amazon, или са по-печеливши, или са подкрепени от рекламни долари ".

С други думи - можем ли да се доверим на Rufus да взема решения за извършване на покупки вместо нас и дали тези решения ще бъдат най-хубавите за нас, или ще са най-хубавите за комерсиалния колос?

Точният логаритъм зад бота на този стадий е загадка, която Amazon отхвърли да разиска.

Майкъл Пачър, анализатор на Wedbush Securities, споделя, че Amazon ще би губил доста пари, в случай че не свърже резултатите на Rufus с рекламодателите и техните артикули.

Според него предложенията на Rufus са напълно " спонсорирани ", като припомня, че точно това е силата на Amazon и повода за триумфа на компанията - да предлага точния артикул на точния клиент.
 Rabbit R1 - устройството с изкуствен интелект, което трансформира показа
Rabbit R1 е всичко, от което се нуждаем

Лесно ще ни накара да забравим за смарт телефона

Разликата в този момент явно е, че тези оферти ще са още по-акуратни и ще са основани на още повече обработени данни, с помощта на изкуствения разсъдък.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР