Оценяван е спектърът от познания в различните софтуерни технологииНай-популярният програмен

...
Оценяван е спектърът от познания в различните софтуерни технологииНай-популярният програмен
Коментари Харесай

DataArt: Българските програмисти са в топ 5

Оценяван е спектърът от знания в другите софтуерни технологии

Най-популярният програмен език у нас е C#, следван от JavaScript и Java, сочат данните на DataArt

България е измежду петте страни в света, в които програмистите показват най-голямо многообразие от знания и ползи в другите технологии. Това демонстрират данните на софтуерната компания DataArt, основани на статистиките на платформата Skillоtron, посредством която експерти от целия свят могат да тестват своите умения и познания.

За задачите на изследването са употребявани 3 критерия: оценяване на умения (какви резултати показват участниците във връзка с познанията в другите технологии), набор на знания (брой разнообразни технологии, които участниците владеят най-добре) и време, прекарано в платформата за геймификация Skillotron.

В статистиките са включени общо 57 страни, представители на които са взели участие интензивно в игровата платформа Skillotron. Държавите, в които програмистите показват най-голямо многообразие от знания и интерес към разнообразни програмни езици, са Армения, Камбоджа, Иран, Узбекистан и България, демонстрират систематизираните резултати.

Най-популярният програмен език у нас е C# (15,6% от българските консуматори в Skillotron), следван от JavaScript (12,53%) и Java (11,25%). Програмни езици като Python, PHP, C++ и Ruby също са употребявани от българските участници по време на тестванията, въпреки програмистите у нас да показват по-слаб интерес към тях и по-малко знания, сочат данните на DataArt.

Участниците от Аржентина показват най-хубави резултати във връзка с цялостното си показване в тестванията, следвани от тази в Украйна, Беларус и Полша. По отношение на критерия „ Време, прекарано в платформата Skillotron ”, най-вече време за проби са отделили участниците от Казахстан, следвани от програмистите от Англия.
още по тематиката
В базата данни на Skillotron са налице над 2000 въпроса, направени от софтуерни експерти и допълвани всекидневно от самите участници. Въпросите са разграничени в 16 категории и голям брой подкатегории и са свързани както с програмни езици, по този начин и с ръководство на планове.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР