Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и

...
Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и
Коментари Харесай

Има такъв народ и БСП откриха обща посока на действие по много въпроси

 Оценяваме случилото се като първа добра крачка към диалози и разговор към сформиране на държавно управление. Уточнихме тематики към които имаме покритие, остават и няколко разлики. Утре след Националния съвет на Българска социалистическа партия ще получим мандат да продължим диалозите с " ИТН ". Имаме другия по отношение на преизчисляването на пенсиите ", изясни след срещата с " ИТН ".

" Утре ще предложим работна група по съответните политики, които са значими за нас. Съдебната промяна бе разисквана от нас и там имаме доста сходства. Закриването на Специализирания съд и прокуратура, КПКОНПИ и контролът върху основния прокурор. Нашата визия е за нов Закон за КПКОНПИ ", добави Нинова.

" Имаме обща посока за някои неща, само че разнообразни акценти. Това са неща, които се вземат решение в самия парламент. Трябва да се търси консенсус. Хубавото от тези два дни е че би трябвало да има обща посока на деяние. Те са по обществена партия, а ние сме по практични. Те са за увеличение на налозите, ние сме срещу. Опитахме се да намерим общи неща, тъй като другият вид е да се върви на избори. Това не е проблем несъмнено ", сподели след срещата.

Той добави, че диалозите са били в търсене на общи неща. Нямало е ултиматуми.

" Ако те имат предпочитание да ни поддържат, би трябвало да имат нещо да стъпят. Различията ще се изглаждат в допълнение в пленарната зала ", добави той.

" От " ИТН " осъзнаваме своята голяма отговорност за сформиране на последващо държавно управление. Нашето предпочитание е да приказваме за политики, цели и се надяваме, че всички партии в българския парламент ще надмогнат тяснопартийните си ползи и ще приказваме за национални цели ", сподели Виктория Василева.

" Вярвам, че разговорът и диалозите ще намерят правилния път за решение на проблемите, които стоят пред България. Трябва да се опитаме да съставим постоянен кабинет, че имаме потребност от работещ парламент ", съобщи Нинова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР