„Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и

...
„Оценяваме случилото се като първа добра крачка към разговори и
Коментари Харесай

Нинова след консултациите с ИТН: Намерихме повече общи неща, отколкото различия

„ Оценяваме случилото се като първа добра крачка към диалози и разговор за единодушие към държавно управление. Остават и някои разлики. Намерихме повече общи неща, в сравнение с разлики “.

Това разгласи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова след диалозите с представители на „ ИТН “, които са част от консултациите на Има Такъв Народ с партиите в Народното събрание за поддръжка за кабинет.

Нинова посочи, че диалозите сред двете обединения ще продължат, откакто на следващия ден Националният съвет разиска обстановката.

Като разлики сред Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ Нинова уточни приватизацията на българската банка за развиване (ББР), концесиите, по кое време да се случи актуализацията на пенсиите – тази година или следващата година. Сходство двете партии имали за правосъдната промяна.

По думите ѝ на срещата не ставало въпрос за имена и постове в бъдещото държавно управление. Като обща цел тя дефинира излъчването на „ кабинет на смяната “.

Тошко Йорданов от Има Такъв Народ също удостовери, че са търсени общите неща сред двете обединения, а не разликите. По думите му общата цел е „ да се разкара това непоносимо ръководство на ГЕРБ на всички равнища “.

Срещата сред Има Такъв Народ и Българска социалистическа партия откри Виктория Василева, зам.-председател на парламентарната група на партията.

Нашето предпочитание е да приказваме за политики и за цели. Надяваме се, че всички партии в българския парламент са в положение да надмогнат тяснопартийните си ползи и да приказваме за национални ползи и цели “, съобщи Василева.

Вижте във видеото позициите на двете партии!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР