Оценявам смелостта, която показаха българските власти още от началото на

...
Оценявам смелостта, която показаха българските власти още от началото на
Коментари Харесай

Макрон към Денков: Оценявам помощта на България за Украйна и промяната в парадигмата за Русия

" Оценявам смелостта, която демонстрираха българските управляващи още от началото на войната в Украйна и това, че трансформираха парадигмата на връзките си с Русия ".

С тези думи се обърна президентът на Франция Еманюел Макрон към българския министър председател Николай Денков, който е на посещаване във Франция.
Министър-председателят дойде във Франция по покана на президента Еманюел Макрон. В Елисейския замък двамата ще приказват за значимите аспекти на двустранното съдействие в енергетиката, сигурността, защитата, търговията и селското стопанство.

Ще бъдат разисквани и общите старания на България и Франция за поддържане на сигурността в Европа и тяхната дейна роля в укрепването на трансатлантическите връзки. Във фокуса на диалога ще бъде и поддръжката за Украйна и нейния народ посредством национални старания и посредством структурите на Европейски Съюз и НАТО.

България играе дейна роля във значимия Източен фланг на НАТО, като към този момент е изпълнила задачата за 2% от Брутният вътрешен продукт като разноски за защита, напомня държавната осведомителна работа. Очаква се президентът Макрон и министър председателят акад. Денков да приказват и за стъпките за присъединение на страната ни към еврозоната и цялостната интеграция в Шенгенското пространство.

Президентът на Франция Еманюел Макрон поздрави българските управляващи за смелостта, който демонстрират от началото на войната в Украйна и обстоятелството, че страната промени напълно връзките си с Русия.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР