Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще

...
Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще
Коментари Харесай

Петков вика посланика ни в Русия за консултация по казуса Митрофанова

" Оценявам реакцията на Митрофанова като недипломатична, остра и груба. Ще извикаме нашия дипломат от Русия за съвещания. Всички дипломати знаят какво значи това. Би следвало Русия също да извика своя дипломат у нас ". Това сподели министър председателят Кирил Петков преди срещата на евролидерите в Европейския съвет във връзка изявление на съветския дипломат у нас Елеонора Митрофанова. Атанас Кръстин ще би трябвало да дава отговор пред премиера за дейностите оттук насетне по отношение на московската представителка.

" Няма български жител, който да се радва непознат посланик да наскърбява българското държавно управление. Цялото държавно управление осъжда това, без значение кой е този посланик. Подобно държание е безусловно неприемливо ", добави Петков.

" Не мисля, че обединението има различия за Украйна. Казахме доста ясно, че поддържаме Украйна, украинското държавно управление и военнослужещите. Ние би трябвало да им окажем цялостна поддръжка. Хуманитарната помощ върви. Над 80% от българите не поддържат военната помощ. Ние би трябвало да се съобразяваме с това. Не е хубаво вредата да е по-голяма върху страните, които вършат ограниченията, и по-малка - върху Русия. Замразяването на Руската централна банка е подобен образец. Това би трябвало да е посоката на мислене ", съобщи министър председателят на България и добави, че надали българското въоръжение ще промени хода на войната.

„ Над 150 военнослужещи от Англия ще се причислят към българската бойна група. Говорим и с Италия. Показваме една отвореност. От друга страна е доста потребно за българската войска да има достъп до тези спомагателни помощи. Ние сме НАТО, ние сме Европейски Съюз. Не би трябвало да се разграничаваме”, акцентира министър председателят.

По думите на Петков глобите, които се постановат на Русия, би трябвало да са асиметрични - да има огромно въздействие върху съветската страна, само че не и върху страните, които ги вършат. Той разяснява, че настояването на съветския президент Владимир Путин газът да бъде плащан в рубли, е опит да стабилизират личната си валута.
ТЕМА преди 39 минути 365 преди 1 час 418 преди 2 часа 516
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР