Оценките варират, но средната продължителност на престоя на работниците при

...
Оценките варират, но средната продължителност на престоя на работниците при
Коментари Харесай

Запазете връзките: 5 неща, които трябва да направите, преди да напуснете работа

Оценките варират, само че междинната дълготрайност на престоя на служащите при всеки шеф е към четири години. Така че за множеството от нас напускането на една компания и започването на нова работа е много постоянно срещано събитие. Но какви отговорности имате, преди да опаковате бюрото си и да се отправите към новото си премеждие?

Преди да отговоря на този въпрос, желая да отбележа, че би трябвало да извършите тези неща, без значение от отношението ви към сегашния ви шеф. Дори и да смятате, че не са се отнасяли толкоз добре с вас, има основателни аргументи да се опитате да си тръгнете, оставяйки положително усещане. От една страна, би трябвало да се стремите да действате по този начин, както смятате, че би трябвало да работят другите, и да не падате до равнището на тези, които вършат неща, които не одобрявате. В по-самостоятелен проект, в никакъв случай не знаете по кое време ще срещнете някого, с който сте работили, на нова работа. Не желаете някой сътрудник да си мисли неприятно за вас единствено тъй като сте се пробвали да си отмъстите на шеф, който съгласно вас се е отнасял зле с вас.
Оставете справочник
Не би трябвало да е изненада, че никой не познава детайлите на работата ви толкоз добре, колкото вие. За да улесните прехода на новия човек, който поема вашите отговорности, оставете явен лист с основни детайлности за вашата работа. Този лист би трябвало да включва:
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР