Оценката за въздействие на околната среда на лот 3. 2

...
Оценката за въздействие на околната среда на лот 3. 2
Коментари Харесай

Ексминистър Б.Сендов нещо се е пообъркал! ОВОС на АМСтрума изтича през май 2023 г., а не през октомври 2022 г. 

Оценката за влияние на околната среда на лот 3. 2 от автомагистрала "Струма " - частта през Кресненското дефиле, е годна до 23 май 2023 година

Това настояват адвокати. Причината е, че Оценка на въздействието върху околната среда на "Струма " през Кресна е одобрена на 19. 10. 2017 година и по принцип е с годност от 5 години. Обаче решението е обжалвано пред съда. Крайната инстанция, Върховен административен съд, излиза с решение на 23. 05. 2018 година, с което отхвърля жалбите. Тогава в действителност стартира да тече и 5-годишният период за годност на Оценка на въздействието върху околната среда, оповестява "Еко Новини ".

Преди два дни към този момент някогашният министър на околната среда Борислав Сандов спря две процедури по построяването на правата на "Струма " през Кресненското дефиле с претекст, че Оценка на въздействието върху околната среда изтича през октомври, а Европейска комисия е поискала нова екологична оценка.


"Еко Новини " настояват след съвещания с специалисти, че от Брюксел са поискали България да приложи одобрената от Европейска комисия методика за установяване на характерните природозащитни цели за предпазените зони от Натура 2000, с оглед гарантиране опазването на растителните и скотски типове по време на строителството и употребата на пътя.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР