Оценката за работата на парламента я дават българските граждани, особено

...
Оценката за работата на парламента я дават българските граждани, особено
Коментари Харесай

Стефан Янев: Парламентът не се справи с основната си задача – да бъде платформата за диалог

Оценката за работата на Народното събрание я дават българските жители, изключително в този момент, когато идват изборите, това разяснява водачът на БВ Стефан Янев в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов ” по Нова нюз.

„ Има хора, които споделят, че този парламент се е справил добре със законодателната стратегия, че бяха признати задоволително като брой законопроекти, различен е въпросът дали качеството им е положително, в случай че бързината е била огромна. От друга страна Народното събрание не се оправи с главната си задача – да бъде платформата за разговор, за взаимоотношение сред политическите партии, които да загърбят егото си и да седнат на масата за договаряния, със съзнанието, че би трябвало болшинство, което да поддържа държавно управление ”, разяснява Янев.

„ Не виждам някой, който да не носи отговорност, за този провален разговор. Ние като коалиция, която за първи път влиза в Народното събрание, с дребна група, положихме всички старания да създадем атмосфера за разговор, само че до степен, в която ни споделяха, че нямаме физиономия и нямаме какво да кажем ”, продължи Янев.

Той означи, че при започване на работата на този парламент, още преди да се приказва за първия мандат, към този момент се говореше за третия мандат.

„ Има потребност от спор по какъв начин да оздравим българската народна власт, по какъв начин да оздравим парламентарната република ”, сподели Янев.

Ако има референдум за прекосяване към президентска република би дал своя вот „ срещу ”.

Янев счита, че служебното държавно управление по дадени тематики се е справило, по други – не. Поне 3-4 министри би сменил.

БВ ще се явят независимо на избори.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР