Оценката за работата на парламента стартира от много ниски нива.

...
Оценката за работата на парламента стартира от много ниски нива.
Коментари Харесай

Проучване на Тренд: 32% одобряват кабинета Денков, но ГЕРБ води с 5,5% пред ПП-ДБ

Оценката за работата на Народното събрание започва от доста ниски равнища. Само 11% от всички пълнолетни българи дават позитивна оценка, до момента в който негативната е 80%.

В същото време, в случай че през днешния ден се организират избори, гласоподавателите биха предпочели ГЕРБ-СДС. Те събират 24,9% и водят пред ПП-ДБ , които имат 19,4%.

Третата позиция държи " Възраждане " с 15,3% , следвани от Движение за права и свободи с 13,5 на 100 .

На пето място се подреждат от Българска социалистическа партия, за които биха дали своят вот 8,9% , а " ИТН " събират 4,3 на 100.

По-надолу в класацията се подреждат " Български напредък " с 2,2%, а след тях и " Левицата ", които получават 1,9 на 100.

За други обединения биха дали своят вот 3,8%, а опцията " Не поддържам никого " - 5,8 на 100.

" Тренд " записва спад в оценката за работата на президента от 7% за последните 3 месеца. Положителните оценки през март бяха 43%, до момента в който през юни отчитаме 36%. Има повишаване и при негативните с 5% - от 46% през март до 51% през юни.

Част от ерозията при президента се дължи на промененото отношение в отрицателна посока от страна на симпатизантите на " Продължаваме промяната " - " Демократична България ", споделят създателите на изследването.

Вече две трети от тях споделят негативна оценка за работата на президента и малко над една четвърт - позитивна. По всичко проличава, че спорът сред Радев и ПП-ДБ от последните седмици е дал отражение.

Правителството на Николай Денков започва с утвърждение от 32%, до момента в който 43% не го утвърждават. Привържениците на ГЕРБ в по-голямата си част поддържат кабинета, само че една четвърт от тях показват отрицание. Сред гласоподавателите на ПП-ДБ утвърждението изцяло господства.

Според 42% от пълнолетните българи, " партиите вярно направиха нужните взаимни отстъпки, тъй като е по-добре да има постоянен кабинет ". 37% пък считат, че " партиите направиха безпринципни взаимни отстъпки и по-добре беше да има нови избори ".

От Движение за права и свободи преди всичко също показват първата алтернатива, до момента в който симпатизантите на останалите партии - втората.

След 10-месечното ръководство на двата служебни кабинета на Гълъб Донев изследването тества и оценката за тях.

35% дават позитивна оценка (3% напълно позитивна и 32% по-скоро положителна), а 45% негативна оценка (31% по-скоро негативна и 14% напълно отрицателна).
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР