Оценката за работата на парламента продължава да бъде най-ниската от

...
Оценката за работата на парламента продължава да бъде най-ниската от
Коментари Харесай

Стабилни политически нагласи, отчита Тренд: 5 партии в НС и 2 с шанс

Оценката за работата на Народното събрание продължава да бъде най-ниската от всички институции. Три четвърти от българите правят оценка негативно работата му, до момента в който единствено 14% дават позитивна оценка.

Това демонстрират данни от последното изследване на " Тренд " във връзка с настройките на българите по отношение на главните партии и институции.
 Снимка 501286
Източник:

При държавното управление не се вижда смяна от последния месец, като малко над една пета са склонни да го оценят позитивно. 48% правят оценка позитивно президента, до момента в който 39% са на противоположното мнение.
 Снимка 501287
Източник:

От митингите насам, съдът и прокуратурата означават спад в оценката за своята работа. Въпреки че митингът е ориентиран против прокуратурата, съдът също търпи пасив, възприемайки се като част от една обща система с прокуратурата - правосъдната. И двете институции се употребяват с малко над една пета позитивна оценка и над 60% негативна.

Регистрира се и избрана динамичност в оценката към полицията, като директно преди митингите 48% декларират позитивна оценка , а 38% негативна, то през октомври 45% заявяват негативна, а 43% позитивна. При армията не се регистрира динамичност.
 Снимка 501288
Източник:

Българската национална банка остава със относително постоянни равнища от 43% позитивна оценка за работата си против 29% негативна.

След промяната на омбудсмана, институцията загуби част от позитивната оценка за своята работа, само че все пак и през октомври заявените положителни оценки са повече от негативните.

След несъмнено повишение на съмнението в отношението към църквата към Ковид-19 и дебатът към визитите в храмовете по време на празници, през октомври позитивната оценка се възвръща на равнища от края на предходната година , което я прави институцията в България, която се употребява с най-висока позитивна оценка, сочи още " Тренд ".
 Снимка 501289
Източник:

След два следващи месеца на спад в публичната поддръжка към главната ръководеща партия и растеж при извънпарламентарната съпротива, през октомври се записва стабилизация на равнищата от месец септември.

ГЕРБ и Българска социалистическа партия остават в на практика паритет. Моментната фотография сочи сигурни пет партии в идващото Народно заседание, като с изключение на ГЕРБ (24.1%) и социалистите (23.6%), присъединяване с 15.9% ще има партията на Трифонов, Движение за права и свободи (10.2%) и Демократична България (8.8%).

С действителни шансове за посланичество остават и групировката към Мая Манолова (3.9%) и Обединени патриоти (ВМРО и НФСБ) с 3.8%. Сред по-малките политически обединения също не се следи основна динамичност. Разликите са в границите на общоприетото статистическо отклоняване.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР