Оценката за нашето управление се дава от световните кредитни агенции

...
Оценката за нашето управление се дава от световните кредитни агенции
Коментари Харесай

Борисов: Оценката за нашето управление се дава ясно и безпристрастно от световните кредитни агенции

„ Оценката за нашето ръководство се дава от международните кредитни организации – ясно и независимо “. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов на 12-ия Летен университет на МГЕРБ.

„ Показвате какво е било и какво е в този момент. Няма потребност да се спори с някого. Има доста мнения и спекулации, само че по тази причина съществуват политическите партии. Преди няколко дни излезе кредитният рейтинг на България от „ Фич “. „ Фич “ и Moody’s са световни кредитни организации, които като излязат със свои мнения ги чете целия свят. На тези организации не можеш да им кажеш какво да напишат ", уточни Борисов и показа и мненията на интернационалните организации.

„ Оценката на кредитния рейтинг е подкрепена от положителната външна политика. Благонадеждна политика за присъединение към еврозоната и напредък “, се показва в отчета на „ Фич “, представен от Борисов.

„ Управляващата коалиция способства за резистентен напредък. Агенцията смята, че българските управляващи и европейските сътрудници следват процеса за завършване присъединението на страната към еврозоната. Това значи постоянна банкова система “, изясни министър председателят и показа:

„ Когато чета тези неща, аз съм спокоен, когато новоизбраният ръководител на Европейска комисия идва в България и първите ѝ думи са за растежа и развиването на страната, аз съм спокоен “.

„ Банковият бранш остава постоянен. Какъв беше по ръководството на Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи, когато банкрутира КТБ. Какъв беше през 90-те, когато пенсиите бяха 3 $ “, напомни Борисов.

Той сподели и данните от отчета на организация Moody’s

„ За смут на нашите съперници през днешния ден излезе и Moody’s. “, които пък имат нахалството да покачат вероятността, което е още по-лошо, покачват вероятността на позитивна. Какво си разрешават тези прогерберски международни кредитни организации да приказват. През последните години България се характеризира с възходящи бюджетни остатъци, устойчиво понижение на държавния дълг “, цитира Борисов. Той акцентира, че на никое място не се приказва за задлъжнялост.

„ През последните години, това може би и в отговор на президента, България се характеризира с възходящи бюджетни остатъци. И това в случай, че плащаме 2 милиарда и 400 милиона, с цел да сме фактически страна в НАТО и фактически да имаме изтребителна авиация “, акцентира министър председателят.

„ С 10% ще подвигаме приходите във всички браншове от идната година “, разгласи министър председателят на фона на положителните стопански резултати.

Премиерът псоочи и данните, че след 2015 година растежът е над 3% и организацията чака позитивният растеж да продължи. „ Икономическият напредък ще бъде подсилен и от някои значими инфраструктурни обекти като автомагистрала „ Хемус “.Догодина по това време не би трябвало да има метър по Хемус, по която да не се строи на разнообразни стадии. Парите са отделени “, акцентира още Борисов. /tribune.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР