Оценката, която получи страната ни, наистина е добра и тя

...
Оценката, която получи страната ни, наистина е добра и тя
Коментари Харесай

Деница Златева: България се справя добре с подготовката за европредседателството

Оценката, която получи страната ни, в действителност е добра и тя радва всички политически партии. Оттук нататък към този момент би трябвало да осъществим със наличие съответното председателство и първата стъпка ще е дебатът, който следва. Това разяснява във връзка визитата на ръководителя на Екологичен потенциал АнтониоТаяни в " Още от деня " Деница Златева, - заместник-председател на Българска социалистическа партия, някогашен длъжностен вицепремиер по подготовката на българското председателство на Европейския съюз. Тя отличи като доста значимо посланието му в Народното събрание, тъй като е декларирал, че би трябвало да върнем Европа на жителите, както и препотвърждението на оценката за готовността ни за влизането в Шенгенското пространство.

Според Деница Златева е значимо посланието на Таяни, че Европейския парламент ще бъде сътрудник на българското европредседателство през тези шест месеца.
Деница Златева, зам.-предс. на Българска социалистическа партия: Националният парламент и държавното управление към момента са длъжници, тъй като спор за националните цели към момента не се е състоял. Надавам се, че след дебата ще успеем да върнем европейската тематика в пленарна зала освен в комисиите. Важно през този интервал комисиите да са дейни. Деница Златева-зам.-предс. на Българска социалистическа партия: Председателството е тематика, по която в действителност има надпартиен консенсус, без значение от вътрешнопартийни политически пристрастености.
Според Деница Златева Кристиян Вигенин е съумял да реализира консенсус измежду всички парламентарни групи като през днешния ден е импортиран план за решение във връзка с националните цели.
Деница Златева, зам.-предс. на Българска социалистическа партия: Ние като членове на партия на европейските социалисти и Българска социалистическа партия, отстояваме визията, че би трябвало да бъдат непокътнати в оптимален размер средствата за кохезионната политика и второто - да се резервира нейния безплатен темперамент.
По думите ѝ няма по какъв начин да има разлики по тематиките от европейския дневния ред, а има по приоритизирането и изражението на обособените политики. Основна роля съгласно нея е да се върне европейския спор. Тя сподели, че вотът на съмнение е естествена демократична процедура и не чакат, че правителтвото ще падне, а сигнализират, че има проблем. По думите на Златева за съществена част от рекомендациите на отчета отговорността е на ръководещите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР